avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt asigurată?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt asigurată?

Am lucrat la un coafor .Patroana mi-a închis cartea de munca cand eram însărcinată în 6 luni, fără acordul meu .Am aflat de-abea cand am dus medicalul după ce am nascut spunându-mi că nu îl poate platii ca nu mai sunt salariata ei..
Am indemnizație.dar medicul de familie a zis ca nu sunt asigurată pentru ca nu am beneficiat de concediul medical 42 zile de la nașterea bebelusului.. Ce pot face?
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Pascaliu , utilizator 15:50, 16 Septembrie 2018
Trebuia facuta macar o vizita la medicul de medicina muncii si cel putin completata o fisa de SSM, cele la angajare...Medicul nu va sfatuit sa duceti o adeverinta la munca dincare sa reiasa ca sunteti insarcinata?
Cu ce articol, ce scrie pe hartia de incetare a contractului?
Tind sa cred ca puteti face reclamatie la ITM, mai ales ca erati in luna a 6a cand va inchis contractul.
Sfatul meu ar fi sa mergeti ITM prima data sa povestiti totul si apoi, cu ajutorul unui jurist sau avocat, sa chemati patroana in instanta, sunt multe de verificat( cum va permis sa munciti pana in luna a 9a fara contract, cum va incheiat contractul in luna a 6a fara acordul dvs...)
Stiu dar si ea era însărcinată si nu am vrut sa îi fac rau.Dar sunt asigurată? Da sau Nu?Multumesc
Atunci dvs. stiti ce concesii faceti...Va putea pune in somaj ( daca indeplineati conditiile...) si castigatii ambele( dansa nu va mai platea salariul, dvs. puteati beneficia de concediu pre si post natal...) Daca ati nascut( femeile insarcinate sunt asigurate chiar daca au sau nu venituri) si nu aveti sau ati avut venituri impozabile in acest moment sau pana la nastere( concediul prenatal) cred ca medicul are dreptate si nu sunteti asigurata... Dar daca ati avut contract de munca, venituri impozabile 12 luni din ultimele 24 inainte de nasterea copilului puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC). De acest concediu poate beneficia si tatal copilului, la fel, daca are 12 lunii venituri impozabile din ultimele 24...
Pe site ul CNAS ( era aici, pe site, o postare cu un link la site ul CNAS unde intreduceai CNP.ul si va spunea daca aveti asigurare sau nu-cred ca se poate gasi cu o cautare "Cum aflu daca sunt asigurat sau nu" - pe Google) sau cu o intrebare la ei...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata fara loc de munca Urmyshadow Urmyshadow Buna ziua. Ma aflu in urmatoare situatie: anul acesta in luna iulie mi-a incetat contractul de munca, datorita faptului ca societatea la care eram angajata a ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Asigurare medicala gabriella27 gabriella27 Buna ziua.Ma numesc Mititelu Gabriela si problema mea este urmatoarea:sunt insarcinata insa nu lucrez deci nu beneficiez de asigurarea medicala.M-am interesat ... (vezi toată discuția)