miha13 a scris:
intentia de a insela increderea functionarului bancii nu exista, pentru ca el nu a dus copia la banca si sa solicite sa se transfere banii, asta a facut-o furnizorul. Cel mult ar putea fi acuzat de furnizor, de inselaciune, sau tentativa de inselaciune (asta probabil daca ar face plangere cel in cauza).
Infractiunea de inselaciune nu este infractiune de plangere prealabila, asa ca, daca banca a facut plangere si organul s-a sesizat asta e...
Intrebarea era, daca nu s-a folosit un inscris in format oficial si nici o copie autentificata se poate considera uz de fals?
Problema este ca folosirea
unui inscris sub semnatura privata , cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice reprezinta infractiunea de uz de fals.
Banca poate invoca falsul in inscrisuri sub semnatura privata fara sa aibe documentul original falsificat? Cum se poate demonstra in lipsa documentului original care s-ar putea supune unei expertize grafice, daca falsificarea a fost facuta de un functionar al bancii, sau de titularul contului, sau chiar de ambii?
Cred ca aici faceti o usoara confunzie. Important este ca sesizarea organelor de cercetare s-a facut. Acum se vor strange probe. Apoi se va da o rezolutie.