Buna ziua!
Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i intra banii s-a prezentat la banca unde i s-a spus ca acea copie e falsa. El si-a platit factura catre beneficiar, insa banca a sesizat politia privind O.P. - ul falsificat. Intrebarea este daca e pasibil de vreo pedeapsa avand in vedere ca nu a folosit O.P. - ul decat pentru a prelungi termenul de plata, achitandu-si apoi factura?
Nu am studii juridice, dar imi amintesc ca am citit mai demult despre un falsificator de diplome care a fost prins in flagrant in timp ce le vindea si parchetul a decis NUP pentru ca a spus ca erau doar copii Răspunsul Parchetului: înscrisurile falsificate nu sunt apte de a produce consecinţe juridice deoarece acestea nu au aparenţa unor înscrisuri oficiale adevărate, autentice; În ceea ce priveşte infracţiunea de înşelăciune, prevăzută de art. 215 alin. 1 şi 2 Cod penal, s-a reţinut că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni - sub aspectul laturii obiective”
Acum ce sa spun, probabil ca fiecare caz e unic si nu stiu ce se va intampla, dar este posibila sa se decida NUP.
Pedeapsa pentru fals
ganj
buna,as avea si eu o intrebare...
imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa????
in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)