avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals sau nu?

Buna ziua!
Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i intra banii s-a prezentat la banca unde i s-a spus ca acea copie e falsa. El si-a platit factura catre beneficiar, insa banca a sesizat politia privind O.P. - ul falsificat. Intrebarea este daca e pasibil de vreo pedeapsa avand in vedere ca nu a folosit O.P. - ul decat pentru a prelungi termenul de plata, achitandu-si apoi factura?
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
miha13, utilizator
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 20:33, 11 Noiembrie 2009
Nu am studii juridice, dar imi amintesc ca am citit mai demult despre un falsificator de diplome care a fost prins in flagrant in timp ce le vindea si parchetul a decis NUP pentru ca a spus ca erau doar copii Răspunsul Parchetului: înscrisurile falsificate nu sunt apte de a produce consecinţe juridice deoarece acestea nu au aparenţa unor înscrisuri oficiale adevărate, autentice; În ceea ce priveşte infracţiunea de înşelăciune, prevăzută de art. 215 alin. 1 şi 2 Cod penal, s-a reţinut că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni - sub aspectul laturii obiective”

Acum ce sa spun, probabil ca fiecare caz e unic si nu stiu ce se va intampla, dar este posibila sa se decida NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals, uz de fals? anana anana Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta: Un mandatar cumpara pentru mandantul sau niste imobile si ii spune acestuia ca taxele aferente vanzarii sunt ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa ce poate fi aplicata pentru un dosar de urmarire penala pentru inselaciune? gogu88 gogu88 o persoana a inheiat un contract de prestari servicii cu un individ acesta a complectat cu date fictive de teama unui control de la garda financiara si a ... (vezi toată discuția)