avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare cu uzufruct viager între ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare cu uzufruct viager între mine și părinți, pentru un imobil în care locuiesc și eu cu familia mea. În prezent sunt mereu amenințat cu evacuarea, pot ei obține acest lucru?

Buna dimineata!Am o intrebare in legatura cu un contract de v-c cu clauza de uzufruct viager facut intre mine si parintii mei.Am platit in anul 2012 suma de 15.000 lei noi pentru bunurile pe care mi le-au vandut,adica casa unde locuiesc cu familia mea 5000 de metri teren.Ei locuiesc tot aici,eu stau la etaj si ei la parter.De-a lungul anilor am adus numeroase imbunatatiri,m-am mai extins cu casa ajungand la o investitie de peste 50.000 de euro.De toate aceste lucruri se bucura si ei si eu,nu au fost retineri din partea mea,adica le-am creat confort si lor la parter si mie la etaj.Acum au venit surorile mele care locuiesc in alta localitate si i-au convins sa faca toate demersurile sa imi strice aceste acte si sa ma evacueze din locuinta.Sunt mereu amenintat de catre parintii mei cu evacuarea.Intrebarea mea este;se poate realiza acest lucru,adica sa fiu evacuat din casa unde traiesc si unde am investit atatia bani,de catre parintii mei?Pot surorile mele sa intreprinda actiuni juridice sa ceara si ele drept la aceasta casa si la teren?Ce drepturi au parintii mei pana la urma ca vanzatori si ce drepturi am eu ca si cumparator in aceasta situatie?Adica ,eu am cumparat ceva si am investit bani intr-un bun de care nu ma pot bucura si nu pot sa am siguranta zilei de maine ?Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:34, 21 Septembrie 2018
Ca fapt divers. Intre dreptul de uzufruct si dreptul de abitatie este diferenta ca de la gen la specie, adica uzufructuarii pot, inclusiv, sa inchirieze bunul oricui doresc si dupa cum doresc.

Consimtamantul este bine sa fie, insa personal nu ii vad rostul - cum ar fi dv. sa lasati pe parintii dv sa vanda un bun propriu al lor...

Cat priveste rostul consimtamantului, îl vede legiuitorul, doctrina, instanta si cei interesati, deci ...

Iar surorile, pot face mai mult decat sa-l sicaneze, adica, concret pot obtine niste bani frumosi.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare cu nuda prorprietate sau ....? crinaramona crinaramona Buna ziua! Vreau sa cumpar de la parintii mei casa in care locuiesc. Avand si un frate, care nu se intereseaza de soarta lor, cum trebuie sa procedez? ... (vezi toată discuția)
Contestare act vanzare cumparare vgeorge vgeorge o ruda a mea a facut un act de vanzare cumparare cu un nepot prin anul 2003 cu clauza de a intra in deplina posesie a bunului (casa si teren) dupa decesul ... (vezi toată discuția)