avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

sotia a lucrat inainte sa ramana gravida la o firma de croitorie.dupa ce a nascut a baneficiat de indemnizatia de crestere a copilului timp de 2 ani acum a inceput serviciul la alta firma unde i sa cerut cartea de munca.firma la care a lucrat inainte a dat faliment si nu mai poate sotia sa recupereze cartea de munca de la patroana pentru ca nu pot da de ea.am mers la itm la casa de pensii si nu am rezolvat nimic.in cel mai bun caz pentru noi ni sa spus sa o declaram pierduta sau sa o dam pe patroana in judecata.ea nu mai raspunde nici la telefoane nici la adresele pe care le avea in bucuresti.ce sa facem pentru ca nu vrem sa pierdem anii de vechime
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 10 Noiembrie 2009
faceti reclamatie la itm, veti primi raspuns in 30 zile. care este situatia contr de munca? a ramas in continuare suspendat? normal sotia dvs trebuia sa se intoarca la serviciu dupa ccc si sa primeasca salariu .... etc

deasemenea ii puteti actiona in tribunal si puteti solicita daune interese. nu aveti nevoie de avocat si este gratuit fiind litigiu de munca. in sarcina angajatorului cade sarcina sa dovedeasca ca v-a inapoiat cartea de munca.
Ar trebui sa faceti investigatii,fostii dvs. colegi pot fi contactati?

Ce raspuns ati primit de la ITM?
1. Pentru perioada de dupa 01.04.2001 nu mai alergati sa refaceti carnetul de munca. Activitatea desfasurata de dvs. este inregistrata la Casa de Pensii, Casa de Sanatate si ANOFM in baza declaratiilor lunare facute de angajator.
2. Pentru perioada de dinainte de 01.04.2001 puteti sa procedati la obtinerea adeverintelor de vechime si atat.
3. In cazul in care carnetul de munca a fost scanat de Casa de Pensii nu mai e nevoie nici de adeverintele de vechime pentru perioada de pana la 01.04.2001.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)