avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi are mama la moștenirea tatălui meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi are mama la moștenirea tatălui meu vitreg, care are 5 copii? Ar putea fi dată afară din casă?

Dupa decesul tatalui meu am facut succesiunea si am ampartit in mod egal (mama+2 fii) un apartament modest.
Mama sa recasatorit cu aceasta persoana care are 5 copii de la prima sotie care a decedat.
Au trecut 20 de ani copii au devenit majori . Daca (Doamne fereste) omul asta moare , ce drepturi poate avea mama (macar sa nu o dea afara in strada de copii lui, chiar de ia crescut de mititei)?
Precizez ca el cu ai lui copii au facut succesiune dupa moartea sotiei.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:51, 24 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se asigura rezerva succesorala, testamentul poate fi atacat cu succes de mostenitorii rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament promocris promocris Buna ziua . Pe scurt povestea mea ar fi asa: In urma cu 10 luni tatal meu a decedat si a fost deschisa succesiunea la un notar .Fiind trei frati m-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Mostenire denis01 denis01 Ma confrunt cu o problema delicata ,mama mea doreste sa se casatoreasca cu un barbat divortat si sa-l urmeze in casa acestuia .Acest barbat are din prima ... (vezi toată discuția)