avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar intocmit si semnat intr-un singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar intocmit si semnat intr-un singur exemplar

In cazul unui partaj voluntar, act sub semnatura proprie, cum se face dovada ca partile sunt de acord cu intocmirea si semnarea actului numai intr-un singur exemplar?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:53, 27 Septembrie 2018
Sunteti intr-o totala eroare.
Notariatele nu sunt targuri. Se verifica buletinele, sunt chemate toate partile in birou, se semneaza actul in fata notarului (mai exact persoana sta la 1 m distanta. Credeti ca poate semna aceeasi persoana de 2 ori?) este verificat numarul semnaturilor, se semneaza atat actul propriu zis, cat si toate anexele si documentele care au stat la baza incheierii actului.
Da, simulatia exista. Dar e cu totul altceva fata de situatia imaginata de dvs.
Simulatia inseamna ca se incheie un act, dar de fapt partile au in vedere un alt act.
Este binecunoscuta situatie a vanzarilor intre parinti si copii, vanzari care de fapt sunt donatii.
Da, situatia este imaginata, o poveste. Daca se pare ca am insinuat ceva despre vreun notar sau despre notari, atunci cer sa mi-se accepte scuzele. Cea ce nu-mi pot imagina: teoretic, cum poate sa fie un act ceva, cand defapt este altceva
(donatie-vanzare)???
Pentru ca in practica, oamenii au senzatia (total gresita) ca "vanzarea e cea mai sigura".
Si au aceasta idee atat de adanc inradacinata in minte, incat asta vor sa faca, desi in realitate scopul este o donatie, pentru ca, evident, parintii nu iau niciodata bani de la copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)
Notari - semnarea contractelor de vanzare cumparare lavanelRZV lavanelRZV Daca ma puteti ajuta cu o nelamurire..am cumparat un apartament...si la notar ne-a pus sa semnam doar original..iar duplicatul este semnat doar de notar...asa ... (vezi toată discuția)