avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Avocatnet Italia: Divorț și custodia copilului cu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Avocatnet Italia: Divorț și custodia copilului cu dublă cetățenie. Procesul trebuie să aibă loc în Italia sau se poate desfășura și în România?

Buna seara,sora mea este căsătorită civil in Italia,din aceasta căsătorie a rezultat o fetița,căreia i-au făcut și cetățenie italiana și cetățenia romană. Între timp,din cauza neînțelegerilor,au decis sa divorțeze,sora mea fiind pe teritoriul României,a fost obligată și amenințată de către soț sa se întoarcă in Italia,altfel ii va face plângeri penale pt răpire. Menționez ca acesta i-a făcut procura mamei sa poată scoate copilul din țara pana in mai 2019. Întrebarea mea este: procesul de divorț și custodie trebuie sa aibă loc in Italia? Sau se poate desfășura și in România?
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ea s-a întors in Italia cu copilul,dar el nu le-a primit acasă,le-a lăsat la bunica maternă,aceasta fiind stabilită in Italia de 14 ani. Sora mea a contactat un avocat,a depus actele privind separarea,el nici in acest moment nu și-a angajat un avocat,dar decide de unul singur programul de vizita a copilului ( o zi la ea,o zi la el). Cert este ca lucrurile acolo se mișcă,cam lent și ea este cam doborâtă psihic pt ca este singura care ii vrea cu adevărat binele copilului. Ei nu au stat permanent in Italia,au stat și câteva luni bune in România. Sora mea are și o firma de cumpărat-vândut mașini in Italia,iar el a făcut tranzacții falsificându-i semnătura fără ca ea sa știe. Sunt dovezi in acest sens.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este mult mai complicata. Dar daca sora dvs. Stie ca activitatea pe teritoriul Italiei o desfasoara legal, atunci poate denunta falsul facut de sot la Carabinieri. Daca impotriva lui se incepe urmarirea penala si urmeaza un proces penal in care va fi condamnat, sora dvs poate aduce ca argument in procesul de separare si divort si acest aspect, care este o bila neagra pentru dumnealui. Foarte bine ca sora a angajat avocat. Sa incerce sa urmeze o terapie pentru a putea depasi situatia stresanta in care se afla si care va urma pentru o buna perioada de timp. Atata timp cat moralul e ridicat, lucrurile se vad altfel si se trece mai usor peste dificultati.

Domnule avocat Lascoschi, nu conteaza ce onorariu incaseaza un avocat in Italia. Pentru ca nu putem raporta salariile de aici din Italia cu cele din Romania.

Deja pe mine m-ati ametit cu explicatiile care se invart in jurul cozii si cu punctele de suspensie, care sunt interzise in postari conform Regulamentului forumului. V-am rugat sa aduceti argumente, nu sa repetati continuu acelasi lucru.

Zi faina!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Problema este ca avocata i-a spus ca v-a lua totul pas cu pas,mai intai procesul de divorț și custodia copilului,apoi infracțiunile comise de soțul ei. Iar cu plângerile la carabinieri e cu dus și întors. INTR-o seara soțul a refuzat sa ii aducă fata,sora mea s-a dus sa ii facă plângere și nici nu au băgat-o in seama,presupun ca faptul ca e românca i-a determinat sa rămână indiferenti. Abia a doua oară la câteva zile distanță,când s-a repetat situația s-au gândit sa intervină și dânșii.
Ea ar vrea sa se mute cu copilul la niște prieteni din Italia care i-au oferit un apartament,considera ca fiind mai departe de el ar sta mai liniștita și nu ar mai sta cu frica,ca vine el zilnic si ia fata. El nu o ia pt ca o iubește,aproape ca nici nu își bagă in seama copilul,el nu vrea decât sa ii facă rău ei. O amenință,ii cere banii pe care i-a cheltuit in timpul casnicieri( bani proveniți din afacerea ei),o jignește făcând-o prostituata,o acuza ca are amanți in toate colțurile lumii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce provincie se afla sora Dvs.? Am incercat sa va trimit un mesaj privat. Nu am putut. Cred ca nu v- ati confirmat contul pe Avocatnet.

In opinia mea plangerea penala nu are nimic de a face cu procesul de divort si custodia copilului.
Din contra, cu cat va trece mai mult timp, cu atat sora dvs va trebui sa dea mai multe explicatii, in sensul ca a ascuns o fapta ilicita, adica un fals.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)
Divort OvidiuDaren OvidiuDaren Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate. Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)