avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Avocatnet Italia: Divorț și custodia copilului cu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Avocatnet Italia: Divorț și custodia copilului cu dublă cetățenie. Procesul trebuie să aibă loc în Italia sau se poate desfășura și în România?

Buna seara,sora mea este căsătorită civil in Italia,din aceasta căsătorie a rezultat o fetița,căreia i-au făcut și cetățenie italiana și cetățenia romană. Între timp,din cauza neînțelegerilor,au decis sa divorțeze,sora mea fiind pe teritoriul României,a fost obligată și amenințată de către soț sa se întoarcă in Italia,altfel ii va face plângeri penale pt răpire. Menționez ca acesta i-a făcut procura mamei sa poată scoate copilul din țara pana in mai 2019. Întrebarea mea este: procesul de divorț și custodie trebuie sa aibă loc in Italia? Sau se poate desfășura și in România?
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu se pune problema de răpire internațională pt ca ea s-a întors cu copilul in Italia la cererea tatălui. Avocatul pt penal vrea sa îl contacteze pt infracțiunile comise falsificându-i semnătura,cel puțin așa i s-a spus ca ar avea nevoie acolo. Pt divorț și custodie are deja un avocat pt civil. Costurile sunt imense,dar și eforturile ei pe măsura pt ca,pt copil nimic nu e scump pe lumea asta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule avocat,

Doamna se afla in Italia, nu in Romania, deci deocamdata nu se pune problema de rapire internationala. A scris clar ca s a intors in Italia in momentul in care sotul a amenintat o.
Daca ati citit raspunsurile, proces penal trebuie deschis impotriva sotului care a facut uz de fals in firma sotiei.

Sunt doua cauze diferite.

Cand am publicat mi a aparut si raspunsul doamnei, nu l am vazut inainte. Se pare ca amandoua v am raspuns aproape identic.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Gabriela se pare ca aveti dreptate...

In acest caz ii trebuie avocat penalist, asa cum ati precizat.

Eu am.crezut ca e vorba de rapire internationala.
In Italia refuzul de inapoiere a minorului nu stiu sa constituie infractiune.
Sunt insa tari in care fapta constituie infractiune.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)
Divort OvidiuDaren OvidiuDaren Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate. Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)