avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparațiile din Condominiu vor trebui votate de 2/3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparațiile din Condominiu vor trebui votate de 2/3 din totalul membrilor Asociației ?

Vă rog pe toți forumiștii avocatnet.ro, să comentați un articol interesant din noua Lege nr. 196/2018:
Art. 37. - (6) Modificarea instalaţiilor interioare ale Condominiului aflate în proprietate comună se realizează numai în condiţiile legii, pe baza unui referat tehnic de specialitate, emis de furnizorul utilităţii, în care se arată efectele modificării instalaţiei respective şi a autorizaţiei de construire. Pe baza referatului tehnic, Adunarea Generală hotărăşte, cu votul majorităţii a două treimi din numărul membrilor Asociaţiei, asupra necesităţii şi oportunităţii efectuării modificării.

Să înțelegem din acest text de lege, că de luni, pentru orice reparație se va face la părțile comune ale Condominiului, va fi nevoie de o Adunare Generală în care să voteze minim 2/3 din totalul membrilor Asociației, pentru ca, pe baza unui referat tehnic care să arate efectele modificării instalației respective, să se constate necesitatea și oportunitatea efectuării acelor reparații ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:08, 28 Februarie 2020
Odată ce sunt vreo 3 articole care se referă la votul a 2/3 din totalul proprietarilor pentru orice lucrări pe proprietățile comune, AȘA AR TREBUI SĂ PROCEDEZE ORICE ȘEF AL ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizari vs. reparatii art 51 l 196/2018 filip01 filip01 \"Art.51. - Adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra ... (vezi toată discuția)
Modificarea instalațiilor comune interioare se poate face doar cu votul a minim 2/3 din membrii asociației de proprietari flory_mr flory_mr Vedeți ce interesant este articolul 37 din Legea nr. 196/2018, pe care l-am ignorat până acum - mai ales la alineatul 6 se arată OBLIGAȚIA CA ÎN CAZUL ... (vezi toată discuția)
Modernizarea condominiului (a clădirii asociației) se face prin acordul și votul a 2/3 din totalul proprietarilor asociației respective. flory_mr flory_mr Ce înțelegeți din acest articol 51 din Legea nr. 196/2018 - nu cumva se referă la OBLIGAȚIA Acordului a 2/3 din totalul proprietarilor pentru a se ... (vezi toată discuția)