avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani

As dori foarte mult sa mă lămuriți sîn pe mine cu o problema referitoare la scoaterea de la intretinere a copilului meu sub 3 ani. Am fost la administrator pe îmi trecuse copilul la intretinere de la sine sa îi cer sa îl scoata în baza prevederii legii 67/2017 și îmi spune ca nu poate pt ca legea nu îl obliga zice pot fi scoși. Apoi a spus ca trebuie o Hotărâre a Adunării Generale. Am făcut eu o informare și o convocare cu privire la lege pe care am afisat-o la avizier sa vadă și ceilalți. Apoi batjocoritor mi-a spus faceți atâta tămbălău pt 6 lei. Atâta poate fi cheltuiala /persoana de 6 lei la bloc?Luminati-mă dvs. Se dădea o lege pt scutirea copiilor de la cheltuielile asociației pt 6 lei? Va mulțumesc respectuos.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:38, 20 Mai 2019
Multumesc. Asta imi este f clar. NU se doreste sa existe o astfel de hotarare. Administratorul se pune de-a curmezisul. Asa sunt unii oameni. Am vazut ca legea s-a modificat.
Vorbim de prevederile unei legi care sunt morale si corecte. Suntem guvernati de legi in tara asta si ele trebuiesc respectate ca atare. De ce se mai emit legi ??? Dumneata poti sa declari copilul inainte de a se naste, te priveste!!!
Stimata doamna, in primul rand ar trebui sa dati "citeaza" ca sa stim cui raspundeti.
In al doilea rand, eu am copil, reiese clar din primul post al meu (nu pot vorbi despre ceilalti).

Dar, d-voastra se pare ca nu faceti diferenta intre posibilitate si obligativitate.
Legea veche spunea ca "asociatiile pot hotari" nu ca sunt obligate.
Dupa d-voastra de ce un copil sub 3 ani are mai mari drepturi decat unul de 4,5,6 ani s.a.m.d.?
Sau ca si un adult?
De ce ar trebui sa fie scutit in afara faptului ca o familie are greutati si probleme materiale, lamuriti-ne si pe noi va rog?
Stiti macar cum se calculeaza si ce fel de cheltuieli sunt impartite pe persoana?

Oricum, discutia nu mai are rost pentru ca legea a fost abrogata iar legea 196/2018 nu mai prevede o astfel de posibilitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ValyTina a scris:

Vorbim de prevederile unei legi care sunt morale si corecte.

Care ar fi motivele pentru care considerati ca este moral si corect sa fie scutiti de plata cheltuielilor pentru copii sub 3 ani?

In opinia dvs. de ce credeti ca legiuitorul a legiferat scutirea ca o optiune si nu ca o obligatie pentru asociatia de proprietari?

Si mai ales, de ce nu a introdus scutirea si in noua lege ?
La adresa în care locuiesc intră la plata întreținerii un nr.de 54 persoane care locuiesc în 29 de apartamente iar cheltuielile/persoană depășesc 50 de lei deci nu este o sumă neglijabilă!Pe apartament nu avem contorizare separată,totul este la comun:gazele,apa de toate felurile,etc.!La Ad.Gen.s-a adoptat scutirea în urma informării că ar fi obligatorie, nu opțională scutirea de la întreținere a copiilor sub 3 ani care și în prezent nu sunt trecuți la întreținere deși a trecut ceva timp de când a fost adoptată noua Lege!

Alte discuții în legătură

Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)
Buna . am tot căutat lege și nu găsesc . as dori sa știu ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se ... (vezi toată discuția)
Am o nelămurire in legatura cu taxele la asociațiile de locatari pt copii sub 3 ani Benica Flavia Diana Benica Flavia Diana Bună ziua \' având în prevedere noua lege conform căreia copii sub 3 ani pot fi puși/scutiți de la taxe datorită votului de consiliu .,la noi sa ... (vezi toată discuția)