avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine si cum poate rezilia un contract de administrare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA?

Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA?
Mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:48, 5 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu vad rezolvarea asa: 1. In conditiile in care Presedintele este de partea dvs:
Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si in relatiile cu tertii. Acesta poate propune Comitetului Executiv (CE), rezilierea contractului de administrare. Daca are insa opozanti in CE, asa cum ati mentionat, poate face propunerea pentru convocarea unei adunari generale ordinare cu acest punct pe ordinea de zi.
2. Sau puteti sa vorbiti cu ceilalti locatari, nr.dvs sa fie cel putin 20% din nr.total de membrii si puteti convoca o adunare gen.extraordinara. Presedintele nu are putere de decizie si nici sarcini de executie, de subliniat. Rolul lui este de reprezentare. Puterea decizionala va ramane in sarcina adunarii generale, daca intre membrii CE nu exista acord in aceasta privinta. Mult succes. Poate ne tineti la curent si cu rezolvarile, in timp.
Atata timp cat adunarea generala a mandatat comitetul executiv sa incheie si sa rezilieze contracte nu exista motive pentru convocarea unei adunari generale de catre presedinte, adunarile gen extraordinare se convoaca pentru rezolvarea unor probleme urgente, rezilierea unui contract nu reprezinta o urgenta.
Ce ar insemna ca presedintele sa convoace de fiecare data adunare generala cand nu este de acord cu ceilalti membri ai CEx? Ce motive poate invoca?
Pentru rezilierea contractului de munca a femeii de serviciu trebuie convocata adunarea generala daca presedintele este "pentru" iar ceilalti membri ai CEX "contra"? Tot despre un contract incheiat de CEx este vorba!
Presedintele este reprezentatul legal al asociatiei, incheie contracte si reziliaza, dar nu ia decizii numai el, de capul lui, se consulta cu membrii CExului.
Multumesc.
Legea nu specifica Comitet de conducere ci comitet executiv, e altceva. Ei nu conduc asociatia ci doar reprezinta membrii.
Acuma, ce vreau sa va intreb: presedintele singur poate rezilia un contract de administrare cu un pFA?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele se consulta cu membrii Cex, nu ia decizii de unul singur.

Presedintele poate incheia/rezilia un contract de orice fel (c.i.m. sau contract de prestari servicii) numai cu acordul majoritatii membrilor CEx si in baza deciziei CEx inregistrata in registrul de decizii al CEx.
Acest comitet este ales in mod ilegal si este contestata acea adunare generala in justitie. Eu cred ca si daca ii reziliaza de unul singur ceilalti doi ce vor face??? Nimic nu vor face. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Nesocotirea unei decizii a comitetului executiv al asociaţiei de către preşedinte asd1 asd1 Ce putem face dacă un preşedinte de Asociaţie de Proprietari nesocoteşte o Decizie a Comitetului Executiv (format din 6 membri plus preşedintele) în care ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari fara presedinte Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)