cyan a scris:
@CipM, atata timp cat pe mandatul postal la descrierea platii scrie explicit ca suma reprezinta "cheltuieli intretinere apart. x bl y" iar expeditorul este identificat prin nume si prenume, care ar fi motivele pentru care casierul firmei X SRL, administratorul asociatiei blocului y, sa nu accepte incasarea?
Am scris de la inceput. Recititi primul meu raspuns dupa ce am aflat ca a trimis banii unui SRL.
Nu conteaza ce scrii la explicatii. E ca si cum un beneficiar de-al meu ar plati firmei mele de contabilitate factura emisa de mine catre el. Ca si cum as plati la Enel factura de salubritate.
Daca A (asociatia) emite o factura (creanta) catre B (proprietarul), B nu are cum sa plateasca catre C (administratorul/contabilul persoana juridica) numai pt faptul ca intre C si A exista un contract de prestare servicii incasare
in numele asociatiei.
Ca B sa poata plati catre A prin C trebuie una dintre astea:
- contract de prestari servicii intre A si C cum ca C poate face incasari
in nume propriu cu virament catre A in numele lui B (nenominal) si comision (exemple: Paypoint, banci, roboti/atm)
- contract de prestari servicii intre B si C cum ca C este imputernicit sa faca plati catre A in numele lui B.
Daca tot nu e clar, intrebati un contabil.