Ce se întâmplă când atât copiii din cuplu, cât și cei din prima căsătorie, renunță la moștenire? Soțul supraviețuitor rămâne singurul moștenitor sau intră la succesiune cu nepoții?
Buna dimineata!
Vă rog sa ma ajutati cu următoarea problema.
Soțul meu a decedat în luna mai 2011. Împreună avem doi copii. Soțul meu mai are trei copii din alta căsătorie. Toti copiii au dat declarații că renunta la drepturi după 3, respectiv 7 ani de la decesul acestuia. În aceste condiții eu raman singura mostenitoare sau intru la succesiune cu nepoții ? Nu sunt solicitări de acceptare a moștenirii făcute în acel termen stabilit de lege, 6 luni - 1 an. Nepoții (copiii fetelor soțului meu) sunt minori, au 7, 14, 16 si respectiv 17 ani. Este vorba despre un apartament cumpărat în rate și care nu era achitat în momentul decesului soțului.
Vă Mulțumesc!
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Era, adica nu mai este, adica nu mai conteaza.
Insa, cel mai bine ar fi, de lege ferenda, ca legea succesorala sa fie schimbata, iar imobilele sa intre/reintre intr-un circuit civil normal si firesc, cu situatia juridica clarificata, intr-un termen imperativ cat mai scurt si nu dupa 3-7-14-55 de ani de la deschiderea mostenirii.
Renuntare succesiune
Borzah
Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)