avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am drepturi ca tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am drepturi ca tata?

Am o fetita de aproape 3 ani ..nascuta in Italia ..cu certificat de nastere romanesc pe numele meu si facut la primaria din judetul meu si comuna mea..intr e timp eu si mama ei nu mai suntem impreuna ..eu sunt din dambovita..ea din vatra dornei..ea a ales sa ramana in romania si eu sunt in it..nu suntem casatoriti ..poate sa faca mutatie pe vatra dornei fara semnatura mea sau doctor de familie?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 23:48, 11 Octombrie 2018
Da domnule aveti drepturi ca tata, dar mai ales si mai inainte de toate aveti obligatii, caci pozitia de parinte incepe cu ce ai de facut,nu cu ce ai de cerut!

Cred ca domnului ii sunt suficient de clare obligatiile din moment ce a intrebat ce drepturi are. Nu trebuie sa ii sariti la beregata virtual ca pana una alta nu cunoasteti situatia acelei familii, habar nu aveti cat munceste ( sau nu) acel om pentru a-si intretine copilul.
Da, ii raspund domnului ca aflandu-se intr-o alta tara e greu sa ai pretentii in ce localitate sa stea mama cu copilul, pe care ea il creste singura.
sau nu, din nou, ca poate sta acasa si taie frunza la caini in timp ce tatal cara cu carca sa le asigure traiul de zi cu zi.
deci care sunt draga when asteptarile de bun simt? ca femeia sa stea la rascrucea drumului, asteptand sa i se indice in ce localitate sa se stabileasca cu copilul?

Asteptarea de bun simt este sa incepeti sa raspundeti la obiect.
Pentru ca, tot atat de posibil este ca omul care a plecat sa munceasca sa isi intretina familia sa nu poata cand ajunge acasa sa mai stea pe drumuri doar ca sa isi vada cateva ore copilul cand ar putea foarte bine sa fie aproape de el si de eventualii bunici ramasi.
Deci, dat fiind faptul ca nu cunoasteti situatia reala, desi e si foarte posibil sa aveti dreptate in ce ati spus ar fi de preferat sa indulciti tonul si sa pastrati un minim de respect partenerului de discutii.
Asteptare de bun simt este sa cititi cu atentie datele furnizate: oamenii s-au despartit, au ales sa locuiasca in tari diferite, cu toate avantajele si dezavantajele care decurg din astfel de alegeri pentru amandoi. Nimeni nu a fugit de nimeni, nimeni nu s-a ascuns de nimeni, nici pe sine, nici copilul, femeia a ales sa traiasca in locul de unde e, iar tatal intreaba,din alta tara, ce drepturi are asupra copilului lasat, de bunavoie, in Romania.
Daca pentru dvs when a vorbi in primul rand despre obligatiile parintesti, adica despre responsabilitate, reprezinta "a sari la beregata", intelegerile noastre despre rolul de parinte sunt foarte diferite!
Cat priveste respectul de care vorbiti, nu gasesc cu ce l-as fi incalcat. Stiu insa cat de mult va deranjeaza postarile care nu contin imnuri la adresa tatilor. Asta e! Vreti, nu vreti exista si astfel de utilizatori, cat si astfel de postari.
Doamna draga..aici nu e vorba de imnuri sau care si cum...fata mea are toate conditiile aici in italia ..de la medic de familie pana si la calitatea vietii..din pacate mama ei crede ca e mai bine in romania..ptr ca nu se adapteaza aici...eu fata nu am lasat o de buna voie ..sunt fortat de imprejurari ..altfel nu imi lasam copilul si nici asa nu am abandonato ..merg o data la 3 luni sa o vad si sunt prezent financiar in fiecare luna...
proastasatului a scris:

Perfect .Atunci e de bine ca copilul figureaza pe lista unui medic de familie acolo unde locuieste si poate primi ingrijiri medicale si vaccinari.

Atunci totul e foarte bine,in limita conditiilor date. In masura in care dvs aveti dreptul de a alege sa traiti in Italia si mama are dreptul sa aleaga sa traiasca in Romania. Ambele algeri au si avantaje si dezavantaje,caci asta e. Daca dvs va vizitati copilul si sunteti implicat financiar in cresterea si educarea ei, cu siguranta nu va deranjeaza ca mama locuieste la Vatra Dornei, de unde e, si probabil unde are si vreun sprijin de la rude.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti separati Negut claudiu Negut claudiu Am o fetita de aproape 3 ani ..nascuta in Italia ..cu certificat de nastere romanesc pe numele meu si facut la primaria din judetul meu si comuna mea..intr e ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca divort utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua. Am si eu urmatoarea intrebarea intr-o situatie delicata: eu si fostul sot am divortat acum cateva luni, stabilindu-se de catre instanta si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)