avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Doresc să achiziționez un autoturism SH de la o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Doresc să achiziționez un autoturism SH de la o firmă din Germania și mi se cere tot prețul în avans. Credeți că e bine să nu plătesc până când văd și testez mașina?

Buna seara! Săptămâna trecută am contactat o firma de import mașini sh din Germania în vedea achiziționării unui autoturism. După alegerea acestuia mi-a fost cerut un avans de 500e (valoarea totala fiind de 2800e) pt care mi sa dat și factura cu stampila firmei, si am semnat 3 exemplare (pt mine, contabil si persoana principala din firma). Azi ma sunat și a zis ca masina va ajunge în 2 sapt iar eu luni trebuie sa achit și restul platii. Deși am întrebat de ce e necesar plata în avans a întregului preț, a spus ca e mai bine ca, cheltuielile aferente sa fie pe bani mei și nu pe ai firmei...credeți că e bine sa nu plătesc pana când vad și testez masina sau nu s-ar pune problema atata timp cat am factura firmei..?!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cositel , utilizator 11:10, 16 Octombrie 2018
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati incheiat un contract cu firma? Probabil ca nu. Daca platiti pretul intreg inainte de a vedea si testa masina este posibil sa nu puteti recupera banii sau sa ii recuperati cu greutate in cazul in care masina nu corespunde cerintelor sau tehnic.
In momentul platii avansului firma cunoastea foarte bine care sunt costurile totale atat ale masinii cat si ale prestarii serviciului de intermediere.
Ati platit un avans, restul il platiti cand primiti masina. Parerea mea.
Sau cereti sa incheiati un contract si atunci vedeti cat de serioasa este firma, putea sa va ceara pretul intreg de la inceput si nu dupa ce ati data vanasul. Asta pune un semn de intrebare asupra seriozitatii firmei. Cautati pe net pareri despre firma.
Tocmai asta mi sa părut ciudat, desi la început a zis ca plătesc restul în momentul în care sunt decis pe mașină, acum mi ia cerut înainte, sunt începător și nu știu procedura, dar ma documentez pe internet cât pot de mult.. Pe net nu găsesc informații despre firmă, doar când a fost înregistrata și adresa, desi la adresa nu am ajuns ci doar prin oraș ne-am întâlnit. Pe pagina lor fb au vreo 8 recenzii și doar anunțuri cu mașini pe stoc. Mulțumesc pt răspuns. Am sa cer sa facă un contract și vad ce urmează.
Mai nou, am găsit pe fb lor un certificat "firma de încredere" semnat și stampilat de centrul de cercetare a opiniilor clienților cbok srl, București.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Cositel, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Istoria dvs nu este decat o TEAPA ordinara!
Ati primit factura pt plata avansului, aveti vreo alta dovada de plata al avansului? Aveti descrierea completa a masinii semnata si stampilata de catre firma?
Nu uitati, pe net, referintele ploua, de la mama, de la tata, pana si gaina de pe batatura stie sa pianoteze!
In mod normal, 500€ ajung pt acoperirea transportului.
Nu am decât factura pe plata avansului. Am sunat astazi si am spus ca diferenta o plătesc abia după testarea mașini dar a zis ca in acest caz costul ei va fi mai mare în condiția in care ei vor suporta toată plata mașinii. Când am spus de contract, a spus ca doar pe baza facturii se face vânzarea către mine. Doar cu plata avansului, costul ei este mai mare dar cu plata integrala costul este prețul stabilit inițial. Firma accepta si plata in rate (cu ajutorul unei firme de creditare) si la fel mi-a zis la început ca masina va fi adusa abia după ce creditul este acceptat si depus în contul lor. A specificat ca dacă masina vine cu probleme tehnice toti bani imi sunt restituiti, inclusiv avansul. Daca nu are probleme, eu o pot testa și după primesc restul actelor... Toate ca toate dar tot absurd mi se pare.. Va rog un răspuns ceva sa nu pierd banii aiurea. Firma se numește MGM AUTOMOBILE CONPANY SRL. Poate a mai auzit cineva de ei.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu angajati alte plati! Se confirma ideea de Teapa, vanzatorul incearca sa exercite o presiune asupra cumparatorului care a platit un avans fara sa detina dovezi scrise asupra angajamentelor comerciale luate.
In clar, excrocii va spun, pt sume mici politia nu va investiga, se va judeca in instanta civila si va costa timp si mai multi bani decât avansul si intre timp eu am banii si fac ce vreau cu ei, pot depune si bilantul, deci te vei judeca cu vantul, etc..., etc...!
Pastrati toate mail-urile.
Intr-o prima faza faceti inregistrari de tot ce discutati si va fi discutat, cereti sa vorbiti cu responsabilul si in timpul discutiei repovestiti ceea ce a fost precedent discutat in totalitate.
Dupa aceea raspundeti in scris (cu confirmare de primire) facand istoricul celor discutate verbal.
Cereti stabilirea unui contract cu descrierea clara si precisa a masinii oferite la vanzare, totul conform celor discutate (deci va trebui sa precizati in scris cele convenite verbal, data fiecarei discutii, sumele cerute, termenele de livrare, etc...).
Precizati ca nu este legal din partea lor sa ceara bani fara sa faca formele legale de comercializare (deviz, contract si confirmare de comanda sau contract, descrierea produsului, etc...).
Daca nu raspund cereti restituirea avansului si mentionati ca veti face reclamatii la ANAF si politie.
Firma specificata nu este decat o cochilie goala, ceea ce confirma cele scrise mai sus.
Existenta 1 an, CA/2017 = 63.000 Ron cu pierderi pe 2017 de 9.000 Ron si datorii acumulate intr-un singur an de 96.000 Ron, in plus, nu s-a respectat obligatia legala de depunere a capitalului propriu!!!
Prin prisma analizei finanicare a cifrelor publicate (sub obligatie legislativa), de mai sus va trebui sa actionati rapid, cu precizie si insistenta.
Firma este prea proaspata si in mod cert nu a adus inca returul pe investitie sperat, deci cu insistenta s-ar putea sa recuperati macar o parte din avans.
Data viitoare nu mai dati bani excrocilor (acum stiti ce si cum trebuie facut)!
Curaj
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Demos, utilizator

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru fitcros fitcros Cumparare masina cu motor defect Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva daca am luat teapa de la un mecanic? este un ... Alexandru1337 Alexandru1337 Pot face ceva daca mi-am luat teapa de la un mecanic? Este un service care cica ar fi reprezentanta BMW dar au spus ca sunt multe probleme la motor si trebuie ... (vezi toată discuția)