avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Doresc să achiziționez un autoturism SH de la o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Doresc să achiziționez un autoturism SH de la o firmă din Germania și mi se cere tot prețul în avans. Credeți că e bine să nu plătesc până când văd și testez mașina?

Buna seara! Săptămâna trecută am contactat o firma de import mașini sh din Germania în vedea achiziționării unui autoturism. După alegerea acestuia mi-a fost cerut un avans de 500e (valoarea totala fiind de 2800e) pt care mi sa dat și factura cu stampila firmei, si am semnat 3 exemplare (pt mine, contabil si persoana principala din firma). Azi ma sunat și a zis ca masina va ajunge în 2 sapt iar eu luni trebuie sa achit și restul platii. Deși am întrebat de ce e necesar plata în avans a întregului preț, a spus ca e mai bine ca, cheltuielile aferente sa fie pe bani mei și nu pe ai firmei...credeți că e bine sa nu plătesc pana când vad și testez masina sau nu s-ar pune problema atata timp cat am factura firmei..?!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cositel , utilizator 11:10, 16 Octombrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarul este ca analfabetii financiar isi achizitioneaza Logan nou in loc sa isi ia un Passat cu 300 k km reali cu care mergea nemtoaica sa ia ceapa de la piata. Probabil din motive de astea isi cumpara nemtii in draci, Sandero, Duster, Logan, noi, sunt prea bogati sa isi permita masini SH, Audi, Bmv, Mercedes, Vw. Cumparau Dacia in loc de biciclete. cum pica dupa 2-300 k km o aruncau la ghena.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nonsensurile va apartin in totalitate.
Explic:
1) Un pivot uzat, deci cu joc, la 180-200km/h produce trepidatii in volan care provoaca pierderea controlului directiei. Deci nu este vorba de, citez; "probleme minore gen". :
2) Nu stiu daca ati circulat deja cu un dezechilibru de franare pe fata de 50% la 200 km/h. Ori, un etrier de frana blocat provoaca un dezechilibru si mai important. Deci nu este vorba de, citez; "probleme minore gen". Sfatul meu, nu incercati!!! :
3) Este aberant sa compari vehicule din gama rutieră superioară (Volvo gama 940/960) sau gama compacta superioara (Volvo S40/V40) cu vehicule din gama mijlocie mica low cost (Dacia Logan), chiar cand este vorba de o diferenta de varsta de 20 de ani (V 960 avea echipamente de serie care nici azi nu sunt prevazute pt un Logan top). Vehiculele Volvo gama 940/960 si Volvo S40/V40 fiind singurele produse de catre firma in decada '90.
4) Si in Ro, la RAR, un vehicul cu catalizator colmatat este refuzat ca si in De la TUV.
5) Nu intelegeti ca exista scule si scule, fiecare facuta/conceputa pt un anumit scop?
O actuala tartareata Renault cu un motor supraalimentat tip H5Ft (115 CP) nu va putea niciodata atinge 200 km/h, acolo unde cel mai primitiv model S40 2L este prevazut pt 210 km/h.
Trebuie tinut deasemenea cont de modul/stilul de conducere care produce consumuri diferite, la 155km/h un motor H5Ft va consuma cu galeata pt este utilizat la 90% din capacitate, acolo unde la aceeas viteza un motor V 2l atmosferic lucreaza la 75% din capacitate.
De unde rezulta ca afirmatia dvs este falsa, citez; "La masinile noi cu motoare mici turbo pe benzina consumul mic e o minciuna.".

Inteleg ca am atins coarda sensibila, va rog sa ma scuzati.
Si eu, daca cineva ar indrazni sa zica ceva de TR4 l-as lua de gat (circul zi de zi cu o tartareata si pot sa rada si cainii, nu-mi pasa).
.Cand am zis ca ma bucur ca v-ati facut placere cu o masina de 21 de ani nu era nici persiflare, nici, citez, "misto".
In clar, credeam ca ati cumparat un model mai rar, deci, cum spuneti ca aveti bine grija de ea in 9 ani ati fi avut posibilitatea de a obtine min 5000 € .

Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Demos, utilizator
Nu cumparati niciodata nimic de-afara, pana nu vedeti/verificati efectiv dv! Toate, fara exceptie, sunt tepe! Toate!
Acum ce sa mai fac.. Am discutat si cu avocatul familiei si a zis odată ce m-am implicat, merg pana la capăt si in funcție de cum va fi situația, se poate ajunge la judecata in cazul unor probleme.. Pana la urma am plătit de săptămâna trecută valoarea ei si mi-a zis ca in 2~3 săptămâni va ajunge. La baza achitarii am primit doar factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru fitcros fitcros Cumparare masina cu motor defect Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva daca am luat teapa de la un mecanic? este un ... Alexandru1337 Alexandru1337 Pot face ceva daca mi-am luat teapa de la un mecanic? Este un service care cica ar fi reprezentanta BMW dar au spus ca sunt multe probleme la motor si trebuie ... (vezi toată discuția)