avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Doresc să achiziționez un autoturism SH de la o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Doresc să achiziționez un autoturism SH de la o firmă din Germania și mi se cere tot prețul în avans. Credeți că e bine să nu plătesc până când văd și testez mașina?

Buna seara! Săptămâna trecută am contactat o firma de import mașini sh din Germania în vedea achiziționării unui autoturism. După alegerea acestuia mi-a fost cerut un avans de 500e (valoarea totala fiind de 2800e) pt care mi sa dat și factura cu stampila firmei, si am semnat 3 exemplare (pt mine, contabil si persoana principala din firma). Azi ma sunat și a zis ca masina va ajunge în 2 sapt iar eu luni trebuie sa achit și restul platii. Deși am întrebat de ce e necesar plata în avans a întregului preț, a spus ca e mai bine ca, cheltuielile aferente sa fie pe bani mei și nu pe ai firmei...credeți că e bine sa nu plătesc pana când vad și testez masina sau nu s-ar pune problema atata timp cat am factura firmei..?!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cositel , utilizator 11:10, 16 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acuma eu despre firma asta nu stiu nimic si nu pot sa va zic daca e teapa sau nu, dar va pot spune o experienta similara. In 2017 am cumparat de la o firma din Targu Mures numita NZO Auto o masina adusa din Germania cu suma de 1000 de Euro. Am avut dubii dar in cele din urma am platit-o integral in avans. Am primit masina asa cum am convenit. Masina era in stare buna de functionare, cum au promis. Totul a fost in regula. La fel si la mine au zis ca costa mai mult daca nu o platesc in avans. Au cerut asta pentru ca voi sa aibe garantia ca iau masina, indiferent daca imi mai place cand o vad sau nu, ca sa nu ramana cu ea pe stoc si sa le fie greu sa o vanda (era un model mai rar). La mine totul e decurs bine, asa cum ne-am inteles. La dumneavoastra nu stiu. Firma la care am apelat eu avea zeci de recenzii reala si am vorbit cu clientii si erau multumiti. Genul asta de achizitie e un fel de ruleta ruseasca. Poate fii teapa, sau poate fii real ce spun. Eu va sfatuiesc sa fiti extrem de precaut. Luati masuri legale pentru a va proteja interesele impreuna cu avocatul.
acest răspuns util
Eu zic, ca dupa ce un antevorbitor, a aratat situatia financiara a firmei, sa va duceti la ei, fara telefon prealabil si sa va luati avansul. Din ce am vazut acolo, se pregatesc de insolventa si probabil un faliment rapid cu masa credala ZERO. Eu am mai vazut dinastea.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
viorel55, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @weedmastersr haideti sa nu fim nici inocenti la maturitate!
Ati avut curiozitatea sa analizati pozele de autoturisme puse in vanzare de catre NZO Auto Import Srl?
Personal nu am vazut nici un fond de poza cu peisaj romanesc.

Prin plata in avans nu este vorba de o luare de garantie de cumparare de la cumparator!!!
Este vorba de un model economic specific rominesc.
Explic:
1) atunci cand se plateste in totalitate si in avans un produs SH, deci fara garantie, fara descriere certificata, riscul financiar revine cumparatorului;
2) firma Ro nu investeste nimic in comertul asta (ea vinde blana ursului care este inca undeva in nemtia), cu toate ca legea comertului este clara, comerciant este cel care propune o marfa din stock (adevaratul comerciant este casarea germana de unde sunt cumparate aceste epave (la 1000€ cu doi intermediari nu mai este vorba de o masina, este o epava))!
Deci, aceste firme nu sunt altceva decat intermediari, samsari.:
3) aceste firme de tip rominica lucreaza de fapt cu banii clientilor (ele nu au nimic in bun propriu, nu au capital fix si/sau mobil, nu au stock-uri, etc...) de unde marele risc de teapa.
In orice moment aceste firme pot fi puse in insoventa si toti clientii si furnizorii vor recupera praful de pe blana cainelui de la coada carutei.

In final, fiecare dintre noi are dreptul sa-si faca o placere, de a-si asume un risc.
Riscul prin adrenalina varsata in circuit ne face sa ne simtim in viata.
Dvs ati considerat ca riscul de 1000€ era rezonabil fata de informatiile pe care le aveati.
Unii fac cadouri de 100.000€ amantelor si iau riscuri de 1 M€, altii mai mult, multii mai putin. cum zicea raposatul Caragiale! ;-)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Demos, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@weedmastersr, daca nu ati avut pbl inseamna ca sunteti un norocos. Masina de 1K Eu tot de la o batranica care facea doar piata o data pe saptamana a fost adusa? Ma gandesc ca numai cauciucurile fac vreo 500 iar diferenta claxonul si vreo 2 becuri.
acest răspuns util
@Cyan N-are rost sa ma luati la misto. Masina era de la o femeie cu copiii. Era intretinuta bine dar avea TUV-ul expirat si in Germania trebuie investitii consistente ca sa treci inspectia tehnica. Mecanicii sunt foarte scumpi acolo si cer sume imense si pentru cele mai mici operatiuni. Niste cauciucuri de 6 ani vechime uzate nu fac 500 de Euro. Vad ca nu prea stiti mare lucru despre masini. Era o masina de 21 de ani vechime in care proprietara nu mai voia sa bage bani. Eu am vrut pentru ca sunt pasionat de masinile mai vechi. Masinile noi nu sunt la fel de fiabile. In afara de consumabile si mici reparatii estetice, nu a fost nevoie de mare lucru.

Alte discuții în legătură

Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru fitcros fitcros Cumparare masina cu motor defect Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Teapa masina motor defect Sixsense Sixsense Am fost inselat de firma. Este vorba de o masina cumparata care dupa 800 km ia crapat motorul, Am vorbit cu vânzătorul despre masina nu stiam ca tatal ... (vezi toată discuția)