E cat se poate de normal ca notarul sa ceara puncul de vedere al mamei dvs.
Daca partile nu ajung a o intelegere pe acest aspect nu se va putea stabili de catre notar compunerea masei succesorale si atunci notarul va suspenda procedura si va indruma partile sa se adreseze instantei.
Aici e serios de discutat la masa tratativelor (singura in jurul careia au sens calculele de genul celor facute mai sus de @Mariaora Maftei) altminteri in instanta fiecare parte va afla ca "dreptul" si "dreptatea" n-au uneori nici o legatura.
De aceea se si spune ca o intelegere "stramba" e mai buna decat o judecata "dreapta".
In instanta, dupa x ani de judecata sotia 2 va afla exact ce spuneam eu mai sus (oricat ar parea de nefiresc omului nefamiliarizat cu dreptul) ca plata ratelor nu ii asigura vreo ...felie mai mare din acesta casa. Ci doar 1/4 din partea de casa ce va intra in masa succesorala + un drept de creanta pentru ratele pe care le-a platit.
Din pacate, exact din genul acesta de calcule ce lasa omenilor impresia ca li se cuvine mai mult, castiga de fapt: avocatii, expertii, statul prin taxe de timbru...etc.
Iar cand se pleaca de la aceasta pozitie...
calitateg a scris:
Actuala sotie doreste tot si casa si apartament si masina si mie nimic ba eu am datoria cum spune ea sa o ajut la plata datoriilor la masina si la pomeni.
mie una mi-e greu sa cred ca se ca ajunge la un punct de vedere comun, oricat as fi eu de impaciuitoare de felul meu.