avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare apometre

cine este raspunzator pt dif mare de metri cubi de apa rece si calda din lista la asociatie?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:35, 24 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unele dintre furturi se rezolva intr-adevar prin verificarea conditiilor de functionare ale apometrelor din apartamente. Asa se pot observa anomalii (evident nu toate) de alimentare a unor consumatori casnici prin bypass-area (ocolirea) masurarii, sau sigilii rupte cu suspiciune de demontare . Alte chestii mai sofisticate (blocare magnetica a contorilor) nu se pot depista. O solutie des propusa pe acest forum e achizitionarea pe toata scara (ce e alimentat dintr-un contor de bransament) a contorilor cu sisteme anti-frauda si citire radio. Asta necesita "vointa politica".
Va multumesc!!
Va multumesc!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.32 alin(1) din Legea 196/2018, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala este obligatia proprietarilor. In urma montarii contoarelor pentru apa rece si /sau calda, firma autorizata care a efectuat lucrarea intocmeste Proces verbal de demontare/montare si emite buletin de verificare metrologica periodic (model FO-ELV-25-01), in care se precizeaza perioada valabilitatii verificarii metrologice a contoarelor. La expirarea valabilitatii buletinului de verificare metrologica, proprietarul are obligatia de a efectua o noua verificare metrologica si de a prezenta copii ale documentelor. reprezentantilor legali ai asociatiei.
Nu exista aceasta obligație. Am postat deja, anterior ce scrie în norma metrologica NML 003-05. Apometrele din locuințele colective nu se mai verifica metrologic. Norma metrologica e din 2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre motanila motanila In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)