avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli nejustificate pe listele de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli nejustificate pe listele de plata

Buna ziua,

Daca sumele pretinse pe listele lunare de plata nu au la baza o hotarare a AG si o decizie a C Ex, care sa fi fost aduse la cunostiinta propprietarilor in termenul si conditiile L 230, acestea sunt obligatorii, iar cei care refuza sa le achite, pot fi considerati restantieri ?
Mentionez ca nu exista un registru cu PV de sedinta, un registru cu hotararile/deciziile AG/CEx adoptate.
Cel mai recent răspuns: corneliu77 , utilizator 18:40, 22 Noiembrie 2009
Chiria sediului asociatiei, ca si toate celelalte cheltuieli administrative se impart pe cota-parte indiviza (suprafata)........nu pe numar de persoane.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Multumesc din suflet elga50, eu sunt dat in judecata de Asociatie pt ca nu am platit aceste sume (care sunt trecute pe nr. de persoane) ex: proprietar ap. nr persoane doua plateste 2.06 lei pers. angajat si 2.12 lei pt chirie sediu+consumabile , eu pr. ap nr. personane 5 platesc 5.15 leipers.angaj si 5.30 lei chirie sediu+consumabile (nu iau in discutie suma daca e mare sau mica ci corectitudinea calcului respectiv). Acesta este motivul pt. care nu am platit la asociatie si s-au adunat restante pt. care am fost dat in judecata .Desi acum am inteles ca eu am dreptate(calcule corecte pe cota-parte indiviza asa cum apare la proprietarii de apartament care nu locuiesc in imobil ret 1.03lei si chirie 1.06 )cred ca tot asociatia v-a avea cistig de cauza X-( se vor prevala de vreo hotarire a om. executiv
Nicio decizie a CE al AP si nici hotarare a AG a AP nu poate fi luata in afara legii.
Legea 230/2007 si HG/1588/2007.
Aveti textul lor integral in primul topic din aceasta sectiune, "Documentatie specifica asociatiilor de proprietari"
.................................
Sfatul meu este sa faceti o cerere scrisa catre presedintele asociatiei (in 2 exemplare dintre care unul sa ramana la Dv. si sa fie semnat de presedinte ca a primit primul exemplar, stampilat si cu nr. de inregistrare) sau daca nu va primeste cererea si nu v-o semneaza ca sa va ramana exemplarul 2 la Dv. si sa aveti o dovada pentru instanta, trimiteti aceasta cerere prin posta, cu confirmare de primire, in care sa va luati angajamentul ca veti plati restanta numai cu conditia sa vi se recalculeze cheltuielile pe perioada de cand dateaza restanta, conform legii........
Cu aceasta scrisoare si dovada ca ati avut bunavointa de a plati, dar o plata corecta, puteti avea castig de cauza in instanta.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
elga50, moderator
D-le Corneliu77, cred ca vi s-a mai spus ca ceea ce incercati dv sa explicati este foarte geu de inteles. Va mai sugerez, va rog sa va exprimati asa cum vorbiti cu cineva fata in fata, cu punct si vigula, fara prescurtari ca ne supuneti la chinuri teroriste cu acest mod de scriere.
Aici vi s-a raspuns ca aveti, in mare dreptate, in urma explicatiilor dv.
Dar (mereu exista un dar, mai ales ca ati fost dat in judecata), dv aveati dreptul sa contestati in termen de 10 zile de la afiusarea listei de plata, cotele afisate. Aveti dovada ca ati contestat aceste cote? Daca nu le-ati contestat inseamna ca le-ati acceptat.
Apoi, v-ati interesat daca in adunarea generala s-a luat hotararea ca repartizarea acelor cheltuieli cu care dv nu sunteti deacord (si legea ar fi de partea dv), sa se repartizeze asa cum se face acum in asociatia dv?
Daca in adunarea genearala s-a luat o hotarare, cu care dv nu ati fost deacord (considerand ca legea spune asa cum ganditi dv), o hotarare contrara legii, aveati dreptul sa o contestati in instanta in 45 de zile. Ati facut acest lucru?
Apoi daca nu ati fost deacord cu o anumita cheltuiala, ati platit macar ceea ce dv considerati ca trebuia sa platiti conform legii?
Sunt cateva probleme care in instanta va pot ajuta sau dimpotriva, va pot dezavantaja.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
Am reusit sa intru in posesia.... Statutului Asociatiei de locatari( cu care sunt in litigiu) pina la transformarea in as. de proprietari si in continuare (urmeaza continutul statutului pe Capitole si articole.....) datat 1.09.2003 Autentificat in temeiul art.8 lit.b si art 65 din Lg nr.36/1995 la un notar public la 03.09.2003 . In incheierea de autentificare in fata respectivului notar, un domn si o doamna (care intimplator sau nu sunt chiar d-nul presedinte si d-na casier contabila ,dar care se prezinta doar cu actul de identitate, fara a se specifica vreo functie) citez din Incheierea de autentificare ".....care dupa citirea actului au consimtit la autentificarea prezentului inscris si au semnat toate cele 4patru exemplare . In temeiul art.8 lit b si art 65 din Lg nr 36/1995 SE DECLARA AUTENTIC PREZENTUL INSCRIS.......taxa chit. nr.....suma onorariu....cu chit nr... timbru judiciar suma... stampila notar pe incheiere" aceiasi stampila notar o regasesc pe statutul asociatiei #-oNu inteleg nimic, adica 2 persoane merg la notar cu un statut, acesta il autentifica si "gata" asociatia?, trec in statut orice articole vor in cazul meu la CapIV art.24 Cheltuieli lit.a alin.5...." Cheltuielile de intretinere sunt compuse din: apa rece, calda;combustibil pt.prepararea apei calde;gaze naturale; energie electrica;ILUMINATUL SCARII ;instalatii scara siforta ascensor;salubritate; SALARII pentru administrare;contabilitate; casierie, curatenie,materiale consumabile pt. intretinere, alte servicii ce deservesc proprietarii). SE repartizeaza in functie de numarul de persoane care locuiesc in luna respectiva in bloc"........ iar ca si cheltuieli comune au trecut...( "fonduri stabilite pt.cheltuieli adm. intretinerea si repararea ascensoarelor,intretinerea interfonului, salarii pt. fochist, instalator, electrician,portar si alte asemenea, prime, credite bancare,alte serv. pt. proprietatea comuna) se calculeaza in fct. de cotaindiviza din cota comuna. Imi cer mii de scuze, stiu ca am scis mult dar pt a exemplifica si pentru a primii sfaturi cit mai competente din partea D/voastra am tinut sa fiu vit mai exact.
Cred ca nu gresesc daca afirm ca asociatia trebuia transformata la cel mult 12 luni dupa intrarea in vigoare a legii 114/1996 si trebuia prezentata Judecatoriei (nu unui notar) Tot binele din lume pt. cei care doresc sa discute problema mea pe forum

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari chemata in judecata I0nutz83 I0nutz83 Buna ziua. As dori cateva pareri/lamuriri legate de un proces al asociatiei noastre cu un locatar. Suntem o asociatie de proprietari cu 180 de ... (vezi toată discuția)
Cand decide comitetul si cand decide adunarea generala locatarx locatarx Buna ziua Sambata presedinta a afisat lista de plata pe Decembrie 2011si vad acolo jos la explicatii la cheltuieli comune \"Decoratiuni Craciun\". Mi se ... (vezi toată discuția)
Legislatie asociatie de proprietari dalamiros dalamiros adunarea generala a asociatiei de proprietari poate aproba repartitia unor cheltuieli care in mod legal se fac pe nr. de persoane in modalitate de plata pe ... (vezi toată discuția)