Daca sumele pretinse pe listele lunare de plata nu au la baza o hotarare a AG si o decizie a C Ex, care sa fi fost aduse la cunostiinta propprietarilor in termenul si conditiile L 230, acestea sunt obligatorii, iar cei care refuza sa le achite, pot fi considerati restantieri ?
Mentionez ca nu exista un registru cu PV de sedinta, un registru cu hotararile/deciziile AG/CEx adoptate.
@corneliu77
Cred ca la Dv. la bloc nu exista asociatie de proprietari. Este o asociatie de locatari care are un statut vechi si care ar trebui modificat.
Dar...pricepeti odata ca iluminatul pe holuri se face pe numar de persoane conform HG.1588/2007 si care reprezinta ultimele prevederi valabile in materie de asociatii de proprietari. Vi s-a mai spus asta!
..........................
Asociatia Dv. de locatari trebuie sa se transforme in asociatie de proprietari si atunci, la judecatorie, nu va fi acceptat decat un statut facut in conformitate cu legile care guverneaza asociatiile de proprietari.
adriantot a scris:
[qu
Dar (mereu exista un dar, mai ales ca ati fost dat in judecata), dv aveati dreptul sa contestati in termen de 10 zile de la afiusarea listei de plata, cotele afisate. Aveti dovada ca ati contestat aceste cote? Daca nu le-ati contestat inseamna ca le-ati acceptat.
D-le Adriantot aceste liste sunt afisate la avizier, dar nu au data (cf.legii, 10 zile pt. a fi contestate ) in plus nu sunt trecute numele (in clar) si semnatura persoanelor ca sa identific pe cine trag la "raspundere", tot cf. legii exista doar o stampila a asociatiei ( de unde am certitudinea ca nu face cineva glume cu acele cote" ? oricine poate intra si afisa orice in afisier inclusiv reclame la firme
D-na elga50, am inteles si stiu ca trebuie sa platesc, dar asociatia ,(administratorul ) imi calculeaza de multi ani (pe nr. persoane) chiria, ei nu au platit chirie decit simbolica, doar de curind au un contract pt. un spatiu, facut pe data de 1.02.2009, aceasta este "problema" mea, chirie la toate persoanele din asociatie, (dupa estimari) 700 .....la fel si in situatia retributiei personalului angajat 1 administrator (cumuleaza fctii. de contabil casier)
Cunosc doar situatia de la scara mea, la toate apartamentele sunt 1 persoana max.2 (pai daca exista un singur proprietar pe apartament) lui i se calculeaza corect....nu?