avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la DGASPC. Pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată?

Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare de domiciliu si program de vizitare mamei?Mentionez ca avem custodie comuna,am program de vizitare,dar copilul sta in programul ei la parintii mei!!!in 90%din timp e la ai mei!Daca se dovedeste abuzul emotional,am sanse sa schimb domiciliul?multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:50, 4 Decembrie 2018
Duce copilul la psiholog pe perioada unei vacante, adica cand are mai mult timp la dispozitie si o cheama si pe mama.
Martonze, daca tatal face o astfel de plangere, procurorul poate dispune urgent expertiza. Atentie, aici nu vorbim despre un conflict intre parinti, nici despre program de vizitare, nici ca a schimbat mama educatoarea de la gradinita si nu l-a informat pe tata, aici vorbim despre ceva extrem de grav!
Duce copilul la psiholog pe perioada unei vacante, adica cand are mai mult timp la dispozitie si o cheama si pe mama.

O cheama si pe mama care daca nu vine sau suna la psiholog si mentioneaza ca nu au acordul ei este apa de ploaie. Ma indoiesc ca femeia are mintile atat de ratacite incat daca a facut asa ceva sa fie de acord cu evaluarea copilului de un psiholog. E ca si cum ar trebui sa-si dea un violator acordul pentru evaluarea medicala pentru a se constata violul. Nu se va intampla.
Sunt insa siderat de imbecilitatea celor de la DGASPC. Au fost in vizita si nu au gasit dovezi. Ce se asteptau? Sa ii intampine mama dezbracata si sa inceapa sa abuzeze copila in fata lor? Sfinte Dumnezeule...
Procurorul poate dispune urgent expertiza insa ma indoiesc ca o va face insa merita incercat.
When, în ipoteza în care aţi fi psiholog sau asistent social la DGASPC, în cazul de faţă, cum aţi proceda? Nu de altceva, dar îi catalogaţi imbecili pe acei funcţionari.Au primit o sesizare, au mers la domiciliul copilului, au interogat mama şi copilul...ce puteau face mai mult?
Ca in strainatate, m-as prezenta acasa la mama cu politistii la juma de kilometru, sa fie vazuti de ea nu de copil si as ruga-o sa ne insotrasca intai pentru examenul medical al copilului si apoi pentru o prima evaluare psihologica, intai a copilului si apoi o discutie usoara cu ea.
Cu siguranta in timpul evaluarii psihologice, dupa ce copilul capata incredere in terapeut as indeparta usor usor mama de minor pentru a vedea cum se comporta fara ea.
Si, ceva foarte important, separat de ce am scris mai sus as urmari/evalua si tatal. Pentru ca asa cum mama poate sa fi avut un comportament problematic tot asa poate ca si tatal a invatat copilul.
E de verificat neaparat pe toate fronturile. Un copil poate sa fie abuzat la gradinita de un ingrijitor insa sa cand povesteste sa dea vina pe adultul de langa el.
Insa toate aceste demersuri le faci daca esti pregatit in cazul in care observi ceva sa poti lua copilul imediat sau sa actionezi imediat impotriva adultului care il raneste, fie el mama, tata , profesor sau vecin.
Martonze draga, aici nu e de gluma. Daca mama face asa ceva sau daca tatal inventeaza asa ceva, nu se poate niciuna dintre variante trece cu vederea. Primul lucru se ia copilul si se face o expertiza care sa confirme/infirme macar suspiciunile. Nu se poate ca toantele alea de la dgaspc sa vina si sa plece, ca si cand ar intreba daca copilul face sau nu ore de chineza si daca face bine, si daca nu face, asta e.

Alte discuții în legătură

Ancheta de la protectia copilului influentata de mama costache17 costache17 Buna ziua, sunt divortat ,am un baietel de 6 ani, custodie comuna cu domiciliul baiatului la mama lu. Pe scurt, eu ma ocup in mare parte de copil, nu am ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)