avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoastere grupa I de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoastere grupa I de munca

Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 03.09.1985-28.10.1988 iar lichidatorul judiciar al societatii, firma SC MANAGEMENT CONSULT IPURL Giurgiu, nu mi-a dat adeverinta ca am lucrat in grupa I de munca in acea perioada.
Cum trebuie sa procedez pentru a da in judecata societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) prin lichidatorul judiciar firma SC MANAGEMENT CONSULT IPURL Giurgiu si a obtine o sentinta judecatoreasca din care sa reiasa ca am lucrat in grupa I de munca in peroada 03.09.1985-28.10.1988 ?
Trebuie sa ma adresez obligatoriu instantei din Ploiesti (unde am domiciliul) sau pot sa ma adresez instantei din Giurgiu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 21 Octombrie 2018
Va multumesc pentru precizarile Dvs. prompte si la obiect.
Este dreptul dvs. constitutional de a deschide actiuni in instanta de judecata.
Pentru speta dvs. trebuie sa aveti in vedere Decizia ICCJ nr. 12/ 23.05.2016 si Decizia ICCJ nr. 14/ 23.05.2016 conform carora instantele de judecata de drept comun nu pot proceda ele însăşi la analizarea condiţiilor de muncă ale reclamanţilor şi, dacă este cazul, la încadrarea locurilor de muncă ale acestora în condiţii speciale, respectiv conditii deosebite de munca. Este vorba de documentele mentionate in mesajul meu anterior care trebuie sa le regaseasca expertul la firma care a preluat arhiva/ la firma lichidatoare.
Puteti solicita la Arhivele Nationale Giurgiu, cu nr. de inregistrare/ data sa caute in arhiva preluata a conducerii fostului CCh.Giurgiu pentru a identifica documente care vizeaza incadrarea in grupe de munca pentru perioada care va intereseaza.
MoraruLM a scris:

.... Motivele pentru care nu am primit adeverinta solicitata de la lichidatorul judiciar al SC VERACHIM SA Giurgiu sunt urmatoarele:
- nu exista tabele nominale cu evidenta salariatilor si incadrarea in grupele de munca;
- nu exista pontaje lunare;
- in statele de plata nu sunt specificate grupele de munca si gradul de acordare a acestora;
- actele conducerii au fost predate Directiei jud. Giurgiu a Arhivelor nationale cu proces verbal de predare-primire iar din acesta nu rezulta indeplinirea cerintelor legalepentru eliberarea adeverintelor de grupa.
....

Avand in vedere acest raspuns postat de dvs , puteti preciza valoarea procentului de c.a.s. care s-a platit in acea vreme ?
Arhiva fostului Combinat Chimic Giurgiu se afla la lichidatorul judiciar firma SC MANAGEMENT CONSULT IPURL Giurgiu. Din cele spuse de Dvs. sansele mele de a mai obtine grupa I de munca pentru perioada lucrata la Giurgiu sunt nule.
Nu pot preciza va;loarea procentului de C.A.S. care s-a platit in acea vreme. Acesta ar trebui sa se regaseasca in statele de plata aflate la lichidatorul judiciar.

Alte discuții în legătură

Am lucrat la societatea sc verachim sa giugiu (fostul combinat ... nicoleta_simon nicoleta_simon Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 01.10.1985-30.10.1988 ca inginer stagiar, in anul 2006-2007 am luat o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat le cch giurgiu ca economist stagiar în ... Marusec Marusec Buna ziua, am lucrat le CCH Giurgiu ca economist stagiar în perioada 1984 - 1987. În august 1986 am fost detașată la o instituție din București unde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat ca inginer stagiar la combinatul chimic ... Nicolaescu Nicoleta Nicolaescu Nicoleta Buna ziua, Am lucrat ca inginer stagiar la combinatul chimic Giurgiu, in perioada oct 1985- dec 1988, după care m-am mutat in Craiova . Cei de la ITM ... (vezi toată discuția)