avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la etajul 1 într-un bloc turn . Vă rog să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la etajul 1 într-un bloc turn . Vă rog să îmi explicați de ce, în condițiile în care ușa liftului este blocată la acest etaj de la darea în folosință a blocului, eu contribui lunar mai mult la plata acestuia

Locuiesc la etajul 1 ,într-un bloc turn .Va rog sa îmi explicați de ce ,în condițiile în care ușă liftului este blocată la acest etaj de la darea în folosință a acestui imobil, contribui lunar mai mult la plata acestuia .Și mai mult ,va rog să îmi explicați ce înseamnă bun comun în cazul acesta ?Si o altă întrebare , ce legătură are uzura acestuia cu suprafața apartamentului în care locuiesc? Menționez că nu folosesc acest mijloc comod de a urca la etajul 1 fapt ce se confirma și prin ușa blocată la acest etaj. Consider că plata liftului in forma CPI nu este corect gândită . Uzura și consumul energiei folosiri liftului sânt datorate traficului de persoane care îl folosesc și nu de suprafața apartamentului Proprietarului .Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 08:16, 20 Octombrie 2018
Normal nu trebuie sa platiti luna de luna sumele pentrtu lift, cheltuiala cu liftul fiind practic consumul de energie electrica. Si eu stau la etajul 1, liftul este nefunctiional la etajul 1 ( nu s-a mai montat un echipament specific cu dioda si altceva pentru a opri la etajul 1,dupa cum mi s-a spus ) si astfel , desi este uscator la etajul 4, dar toata lumea stie ca nu-l folosesc, nu suntem pusi la plata, nici cei de la parter nici cei de la etajul 1. Recent s-a facut revizia la lift si astfel suntem scutiti pe viitor si de o suma pentru mentenanta liftului. Cu totul altceva este cazul cu sumele datorate reviziilor periodice si/sau reparatii la lift, acestea se suporta de toti locatarii. Aceste lucruri le rezolvati cu asociatia, oricum legea permite scutirea de la plata liftului a celor de la parter si etajul 1 in anumite conditii ( dar numai pentru sumele lunare reprezentand curentul si eventual o mentenanta/service ). Discutati cu administratorul si presedintele in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata lift persi persi Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. ... (vezi toată discuția)
Reparatie capitala lift - etaj 1 mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, am o intrebare lagata de urmatoarea situatie: - de comun acord, locatarii de la etajul 1 si Comitetul Executiv au blocat/dezafectat butoanele si ... (vezi toată discuția)
Cine si ce plateste pentru lift lepidusul lepidusul Conducerea asociatiei de propietari in cadrul biroului executiv a stabilit acum mai bine de jumatate de an ca fiecare apartament de la etajul intai sa fie ... (vezi toată discuția)