avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama a câștigat în instanță apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama a câștigat în instanță apartamentul proprietate comună cu tata și trebuie să-i plătească sultă. Ce trebuie să facem acum, care sunt pașii?

Buna ziua. De 2 ani mama mea se judeca cu tatal meu privin un apartament cu 2 camere.
Apartamentul este in cota de 1/2 pe fiecare.
Tata a plecat de 17 ani din apartament fara sa vrea sa isi cedeze partea sau sa primeasca bani in schimbul ei.
Mama a deschis proces pentru a ii reveni in totalitate apartamentul.
Tata nu sa prezentat la nici un proces,nu a depus intampinare, nu a avut avocat, nu ia pasat deloc de proces.
Anul acesta sa dat sentinta civila precum mamei ii revine dreptul de proprietar si sa ii intoarca suma de 55000 de lei tatei (cu toate ca el nu sa prezentat si nici nui pasa).
Mama a facut apel si luna trecuta 22 Septembrie 2018 ia fost respins apelul si a ramas sentinta definititva.
Ce trebuie sa facem acuma? care sunt pasi?

Avocatul care a reprezentat-o pe masa, a contactato si ia cerut 1200 de lei pana in data de 22 Octombrie 2018 ca sa poata schimba CF-ul doar pe numele ei.
El a zis ca CF-ul e mai important ca CV.

Eu personal din cate stiu ca nu poti modifica CF-ul doar in baza a CV.
Va rog sa ma ajutati, este destul de urgent ca Avocatul ne asteapta cu bani.
Pe langa faptul ca pana acum sa dus 23000 de lei in proces cu tot cu 2 Onorari de 5000 de lei fiecare si plus alti bani ceruti care nu a vazut nici o chitanta pe urma lor.
Nu am vrea sa mai dam iara bani pentru cateva vorbe nefondate.
La intrebarile puse de ea catre avocat, a primit raspunsuri vagi gen " atatia bani trebuie ca sa fie bine".

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Anonimmm2017 , utilizator 11:40, 1 Decembrie 2020
Multumesc pentru informatii.
In cazul de fata mama nu are nici o sursa de venit.
Ce se intampla , sau ce trebuie sa facem in acest caz? mama nu are bani necesari sa ii intoarca tatei.
Tata a inceput sa sune insistent ca isi vrea bani......
O zi buna
Pana nu ii dati banii, nu puteti face nimic.
Tata tot ameninta ca isi ia executor judecatoresc ca sa obtina bani de la mama. Se poate asa ceva?
In caz ca vine cu executorul, ce este de facut? cum ar trebui sa reactionam in acest caz?
Este prima oara care ne lovim de asa ceva.
Multumesc inca o data.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu platiti sulta datorata,apartamentul o sa fie executat silit si o sa pierdeti posibil mai mult.Daca nu are bani de sulta de ce a mai cerut partajul?Mai bine discutati cu tatal sa vanda imobilul de bunavoie si sa isi primeasva suma datorata,iar mama dvs sa isi cumpere altceva.Banuiesc ca ati crezut ca tatal nu o sa afle de proces sau nu o sa aiba ptetentii dar iata ca aveti surprize.
Mama cand a deschis procesul, a crezut ca ii va reveni in totalitate aprtamentul, deoarece el timp de 16 ani nu la mai interesat nimic.
Stiam ca el va fi informat de proces, nu neam gandit niciodata ca nu afla sau sa il dam in judecata fara sa stie.
Insa nu ne asteptam ca el sa nu se prezinte, sa depuna intampinare. Ne gandeam ca isi ia avocat si riposteaza, insa pe el nu la interesat deloc.
La finalizarea procesului nu se astepta mama sa devina datoare la tata cu atatia bani, se astepta la o suma dar nu asa mare.
De vandut nu vrea mama sa il vanda, in schimb se gandestete sa ii da bani in rate (probabil pe 30 ani :)) ca la creditele de prima casa.) Ceva gen cate 100 Euro pe luna.
Tata sia pierdut dreptul la apartament. In decizie scrie ca : I se acorda intreg imobilul reclamantei.
Deci nu are de ce sa se roage de el sa il vanda.

Multumesc de indrumari.

Alte discuții în legătură

Donare apartament bencsy24 bencsy24 Buna ziua, Parintii mei au divortat, taical meu a plecat in 2004, acum 10 ani. Nu am tinut legatura, nu ma ajutat cu nimic. In 2011 a aparut si a cerut ... (vezi toată discuția)
Mic ajutor de drepturi succesoriale Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru Buna ziua.Sunt student,am 22 ani si provin dintr-o familie destramata.Parintii mei au divortat in decursul acestui ansi in urma cu cateva zile s-a terminat si ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj carmen camy carmen camy :(buna seara,sunt fica,painti mei au divortat de comun acord in martie 2010 scurt si repede, au in comun un apartament de 3 camere,au urmat multe conflicte ... (vezi toată discuția)