avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Actualizare membrilor din Consiliul Director al ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Actualizare membrilor din Consiliul Director al ONG

Buna ziua,
Pentru un ONG (asociatie), la care nu au fost modificari ale statutului (si nici nu se doresc), doar schimbari ale membrilor din Consiliul Director, precum si intrari si plecari de membri, ce acte trebuie actualizate/intocmite acum? Prin notar sau avocat?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:35, 17 Noiembrie 2018
Buna ziua, exista vreo limitare a mandatului pentru membrii Consiliului Director? Se pot alege acestia pe o perioada nedeterminata (sau pana la revocare)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, in niciun caz pe perioada nedeterminata ci pe doi ani in mod uzual Mai sunt cazuri cand s-a decis la nivel de ong sa se limiteze chiar si numarul de mandate, nu numai perioada mandatului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista o limitare expresa, prin lege, a duratei mandatului, dar in virtutea principiilor care stau la baza ideii de asociatie (caracter democratic, evolutie dinamica a membrilor) trebuie considerat inacceptabila interpretarea privind posibilitatea unui mandat nelimitat. De cele mai multe ori sunt mandate de 2, 3 sau 4 ani. Rar de numai un an, ca pana isi "intra in mana" membrii CD deja se apropie sfarsitul de mandat.... si rar mai mult de 4 ani, ca oamenilor li se mai schimba situatia familiala si profesionala, cu influenta asupra timpuli pe care il pot aloca activitatii ca membru in consiliiul director al unui ONG, activitate care de regula nu este remunerata.... Ideea de mandat limitat se desprinde indirect si din anumite formulari din legislatie, de ex "primele organe de conducere si control" care sugereaza modificarea lor in timp ca ceva asteptat, previzibil, nu ceva cu titlu de exceptie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Constituire fundatie Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Fundatia trebuie sa aiba si Adunare generala? sau doar consiliul director si cenzor? din consiliul director pot face parte [u]doar[/u] ... (vezi toată discuția)
Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)