avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația a plătit reparația scurgerii de ape ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația a plătit reparația scurgerii de ape menajere de la subsol și a pus factura în contul celor două apartamente de la parter. Am refuzat plata pentru că nu mi se pare corect ce au făcut, dar s-au adunat penalități foarte mari. Cum se poate rezolva?

Buna ziua.
Va rog daca aveti timp sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema.
Acum vreo 5-6 ani s-a spart scurgerea de ape menejere de la subsol. Apartamentul e la parter si am inteles ca vechiul proprietar impreuna cu vecinul din perete si-a facut scurgerea separat. Asociatia a intervenit ptr repararea respectivei scurgeri, iar factura a venit in contul celor doua apartamente. Apartamentul respectiv era locuit la acea vreme de o ruda. Va rog sa ma lamuriti, daca puteti asupra urmatoarelor:
- este corect ca factura sa fie impartita doar de doua persoane? Deoarece stiu ca atunci cand au fost probleme cu izolatia blocului la ultimulnetaj, factura a fist impartita de toata lumea.
- este corect ca respectiva lucrarea sa se faca fara sa fiu instiintat? Pur su simplu m-am trezit la sfarsitul lunii cu factura respectiva. Adica daca tot sunt eu responsabil ptr scurgerea respectiva, nu as avea dreptul sa lucrez cu cn vreau eu, sau poate sa o repar eu singur?
- am refuzat sa platesc acea factura. Acum ea e trecuta la intretinere si as dori sa stiu daca este corect sa adauge penalizari si penalizari la penalizari. Acum de la o factura de 250 de lei s-a ajuns la 1000 si penalizarea este de 36 de lei pe luna. Cum as putea opri aceasta avalansa de penalizari?
Va rog daca puteti sa ma si indrumati catre aventuale parghii legale pe care le-as avea, deoarece reprezentantii acestei asociatii au o problema personala si nu pot obtine lamuriri altfel.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: valeriu77 , utilizator 22:49, 26 Octombrie 2018
Vad ca sunt raspunsuri diferite. As putea sa primesc un raspuns bazat pe un articol de lege? Si cum am spus mai sus daca platesc doar eu, o pot considera a mea, deci as avea dreptul sa decid cn face lucrarea si, cum?
Sa revenim...
Teava sparta va apartine, adica era utilizata doar de dvs. si vecinul dvs. sau era teava comuna ce deservea si ceilalti locatarii racordati la aceasta coloana, teava?
Daca va apartine trebuia ca dvs. sa faceti aceste reparatii, pe cheltuiala dvs. si cu cine doreati...
Daca era cealalta teava...trebuie sa plateasca toti...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator

ttn.marius a scris:

este doar scurgerea noastra, cu toate ca problema afecta intregul codomeniu.

Daca scurgerea este separata respectiv nu are legatura cu instalatia generala a condominiului,in ce fel afecta scurgerea dv intreg blocul ?

Cand s-a facut izolatia la etajul superior s-a facut ptr cei care locuiau acolo, dar a platit toata scara. Daca teava mea nu era reparata, nu inseamna ca subsolul(parte in codomeniu) s-ar fi umplut de reziduuri? Si pierdeti esenta, pe care am repetat-o deja de doua ori. Daca eu sunt singurul responsabil ptr teava respectiva, am dreptul sa o repar cum cred ca e mai bn sau nu? Am dreptul sa mi se spuna ca, se va interveni in cutare zi si ca ma va costa atat?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca teava dvs sparta ar fi afectat subsolul,aveau dreptul sa intervina.
Normal era sa va anunte ca aveti teava sparta si sa va dea cateva zile sa o reparati.

Alte discuții în legătură

Problema cu asociatia de proprietari ttnmarius ttnmarius Buna ziua. Am cumparat un apt situat la parter si acum vreo 3 luni s-a spart o teava de scurgere. Asociatia a realizat reparatia si a afisat suma de platit ... (vezi toată discuția)
Este legal să achit individual, reparații la subsolul blocului!?mi ... CiobanuDorina CiobanuDorina Este legal să achit individual, reparații la subsolul blocului!?Mi se spune că este țeava ce aparține departamentului meu. (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)