avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de salarii compensatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de salarii compensatori

Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,am fost bagat in somaj,deorece firma disponibilizeaza angajatii,eu ne luandu-mi salariul de 3 luni si fara am da salarii compensatorii.
As vrea sa stiu daca ii dau in judecata pot lua salarii compensatori+salariile pe cele3 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 13 Noiembrie 2009
faceti reclamatie scrisa la itm si apoi mergeti si faceti la fel si la tribunal. fiind litigiu de munca este gratuit, si va descurcati si fara avocat in situatia dvs. Iar la tribunal angajatorul va trebui sa faca dovada ca a platit compensatoriile:D

succes=D>
Puteti merge direct in instanta pentru a solicita acordarea salariului compensatoriu ... actiunea se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu.

Potrivit legislatiei in materie (Codul Muncii, Legea nr.130/1996, CCMN), clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi la toţi angajatorii din ţară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel naţional.
Prin urmare, legea nu conditioneaza aplicarea efectelor CCMN in functie de numarul de salariati pe care ii are societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu lbogdan lbogdan buna ziua.am o problema care ma framanta.am o firma de 5 angajati si pe unul vreau sa-l concediez cu drept la somaj,deci restructurez.mi s-a prezentat cand ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Concediere stelamudura stelamudura Lucrez la Casa de Cultura Oradea unde sunt 16 angajati (personalitate juridica). De curand, 10 dintre acestia au primit preaviz (de 15 zile lucratoare) pentru ... (vezi toată discuția)