smeagull a scris:
E adevarat ca suna ciudat sa mergeti in instanta sa cereti sa oblige pe mama sa primeasca fiica.
Tocmai de aceea, ar trebui sa cereti instantei sa consfiinteasca prin hot. jud. noua invoiala a parintilor, si consfiintirea noii stari de fapt cu privire la incredintarea celor doi copii, si modificarea stabilirii de pensie alimentara.
Asta tocmai pentru ca starea de fapt s-a schimbat, si exista dovezi clare in acest sens (acte si implicarea DGASPC).
Eu zic ca este admisibila o astfel de actiune - mi s-ar parea nefiresc si ilegal ca instanta sa o respinga, pentru ca este evident ca din hot. jud. incredintarea sau reincredintarea minorilor (intocmai cu starea de fapt) decurg efecte juridice majore pentru toate cele 4 persoane implicate (si nu numai raspunderea parintelui, ci chestiuni mai putin dramatice, la ordinea zilei privind educatia, domiciliul, vizitarea minorilor ...)
In functie de conduita maamei, dupa ce porniti actiunea, veti vedea ce mai este de facut.
Succes!
In procesele de dreptul familiei legal sau nelegal nu am constatat sa existe.Adica nimic nu prea duce la ideea de proces.
De aceea, nimic nu este imposibil.Daca e vorba ca minora sa fie reincredintata mamei este legala hotararea.
Daca ar fi vorba de tata nu ar mai fi.
In speta userului nostru exista o problema.Mama trebuie sa vina la proces.
Daca mama minorului nu vine la proces nu pot sa cred ca ar face o reincredintare catre mama cu ea lipsa.Desi, asa cum spuneam...nimic nu este imposibil...
Principala problema pentru care nu poate incredinta copilul mamei ar fi aceea ca daca mama nu e prezenta instanta nu poate stii daca face bine daca l-ar incredinta acesteia.
Nu stiu daca e vorba de lege sau de ratiune pura...
In acest caz ar exista riscul iminent ca minorul sa fie incredintat unei persoane despre care nu stie chiar nimic ceea ce chiar ar fi deosebit de curios, mai ales ca instanta nu ar sti daca mama vrea acest lucru.
Adica sa il dai mamei fara ca ea sa vrea.Riscul ar fi ca nu s-ar ocupa de el.
avocat Claudiu Lascoschi