Am făcut partaj voluntar la notar iar în act scrie că am încasat integral sulta prin transfer bancar, dar fosta soție nu a transferat banii în contul meu nici acum, după aproape un an. Mai pot recupera banii?
Buna ziua!
In urma cu aproape un an am divortat de fosta sotie si am stabilit ca aceasta sa imi achite o sulta.
Problema este ca in actul de partaj voluntar incheiat la notar sunt stipulate urmatoarele: ''Eu am incasat integral (prin transfer bancar, dovada platii facandu-se cf. art. 1504 din Codul civil) de la fosta mea sotie sulta, astazi, la data autentificarii prezentului act, care constituie si chitanta liberatorie de plata acesteia, in conditiile art. 1500 din Codul civil, nu mai am nicio pretentie de nicio natura, prezenta ori viitoare.
Ea nu a transferat banii si nu are nicio chitanta din care sa rezulte ca a facut plata. Sau sa inteleg sa actul de partaj tine loc de dovada a platii?
In conditiile acestea eu pot sa recuperez banii?
Va multumesc!
raluk0207
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu nu consider că există nici un motiv de anulare.
Pe acelasi principiu, ar trebui ca in cazul contractelor de vânzare cumpărare, fiecare vanzator să aibă posibilitatea de a cere prețul de două ori, deși a declarat in act ca l-a primit, invocând ulterior ca de fapt cumpărătorul nu i l-a achitat.
Ce rost ar mai avea declarațiile părților inserate în contracte, din moment ce ne putem suci după bunul plac?
Marga G.
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu poate cere pretul de doua ori, atata vreme cat cumparatorul are dovada platii.
In contul electronic de client al unei banci exista istoricul tranzactiilor efectuate, care poate fi accesat oricand de client prin Internet banking si, atat cat cunosc, si banca elibereaza la cerere extrase doveditoare ale unor plati.
Tocmai ca nu exista un document bancar este, in opinia mea, o proba in favoarea dansului.
Atata vreme cat sotia a facut tranzactia, iar ulterior probabil a anulat-o, este clara reaua-intentie.
Nu este util pentru rezolvarea problemei sa certam pe cineva pentru ce a facut in trecut, chiar daca a gresit. Ci posibilele solutii pentru viitor.
Da, asta cand pretul e peste 50.000 si se face prin virament bancar.
Apoi, nu stim valoarea sultei.
Daca este sub plafonul mentionat mai sus, iar dansul a declarat ca a primit-o, la revedere.
apeiron2
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti sigur castig de cauza , prin invocarea dolului, chiar si a inselaciunii si mai ales cu ajutorul probei extrasului de cont prin care dovediti ca de la acea persoana nu s-a virat nimic.