avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

eu am un copil de 3 ani jumatate facut cu iubitul meu de atunci. Dupa ce am nascut tatal l-a recunoscut trecandu-l pe numele lui dar dupa cateva luni a plecat si nu l-a mai interesat nimic.Eu nu l-am dat in judecata pana acum dar l-am vazut intr-o zi la volanul unei masini pe care inainte nu o avea si sincer nu inteleg cum daca o duce bine baietelului lui nu i-a luat nici macar o banana de un leu in trei ani.
Eu l-am crescut greu dar l-am crescut cu dragoste si sunt mandra de copilul meu ,parerea mea e ca tatal nu merita sa-l vada dar trebuie sa plateasca pentru atata timp in care nu l-a interesat nici daca mai traieste copilul lui si vreau sa stiu daca pot obine si pensie alimentara din urma
Voi reveni, daca imi permiteti, cu mai multe detalii in functie de intrebarile dumneavoastra si ce anume va intereseaza
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-maria Dociu , Alte profesii 17:34, 13 Noiembrie 2009
=D>pe el nu-l doresc tata pentru copilul meu
acum m-am casatorit si am un alt copil si impreuna incercam sa ii oferim familia de care are nevoie
sotul meu isi doreste sa il adopte dar cred ca pentru asta e nevoie si de acordul tatalui nu?
dar banii.. :-/ Da, pentru adoptie trebuie acordul lui.
va dorim succesuri...:thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
banuiesc ca o sa-i convina sa scape de pensia alimentara si sa nu aiba nici un drept asupra copilului,daca nu sa plateasca mai are 15 ani totusi
Din moment ce pana acum nu l-a interesat nu cred ca o sa fie vreodta un interes prea mare ..imi permit sa va spus asta pentru ca intr-un fel asemanator ma aflu si eu (numai ca inca nu am gasit un alt tata pentru copil...felicitari pentru asta)..daca nu va intereseaza banii si deja aveti alta familie mai bine i-ati solicita doar aprobul pentru adopti atata timp cat sotul actual doreste acest lucru..oricum daca nu are venituri legale pensia nu va insemna prea multi bani si daca va cere si program de vizita nu stiu cat o sa convina d-voastra..va spun din propria experienta ca desi nu am cerut pensie 3 ani si dupa l-am dat in judecata pentru asta singururl lucru care l-a spus a fost ca pe mine ma intereseaza banii atata timp cat 3 ani nu i-am cerut absolut nimik...acum d-voastra faceti ce considerati de cuviinta ..sper ca nu v-am deranjat cu mesajul meu ..ma bucur pentru d-voastra ca ati reusit sa sa va intemeiati o famile..bucurati-va de ea !=D>trecutul e doar trecut
Buna ziua.
Indraznesc sa intervin deoarece intr-o oarecare masura ma aflu in aceeasi situatie.
Referitor la raspunsurile date de d-na eu.ro.lex, mi se par putin cam dure avand in vedere ca d-na ana-maria-dociu nu a mentionat in nici un fel " masura pretentiilor" .
Avand in vedere ca legal ambii parinti au aceleasi obligatii si drepturi fata de copii nu vad de ce tatal,nu ar trebui sa plateasca pensie alimentara,indiferent de ce venituri are sau cat de luxoasa este masina ce o conducea.

Actionati in instanta cerand pensia de intretinere a minorului si daca nu veti reusi sa demonstrati ce venit are tatal copilului atunci instanta sigur il va obliga pe acesta la plata unei pensii de intretinere in raport cu salariul minim pe economie si anume 25% din acesta.
Poate nu este o suma semnificativa dar este obligatia lui fata de copil si cred ca ia ajuns 3 ani de dezinteres, iar daca in toata aceasta perioada nu a dorit sa stie nimic de copilul lui sigur nu o va face nici de acum incolo dar cel putin sa aiba un mic stres pe cap.;)


leonora
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
leonora, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort doareueu doareueu Buna ziua, dupa ce l-am prins pe sotul meu ca are o relatie in paralel cu altcineva l-am scos afara din casa. Asta s-a intamplat in urma cu 3 luni. Avem un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)