Mi-am pierdut portofelul în care aveam și mai puțin de 0,5 gr marijuana, iar cine l-a găsit l-a predat la poliție. Acum am citație la DIICOT, în ce situație mă aflu și la ce să mă aștept?
Acum 3 luni mi am pierdut portofelul intr un market iar el a fost predat la politie, in el se afla cartea de identitate si o cantitate mai mica de jumatate de gram de marijuana, am fost atunci la declaratii la sectia de politie, au spus ca de atat au nevoie momentan si ca in curand o sa fiu chemat la BCCO pentru inca un rand de declaratii dupa ce analizeaza substanta la laborator.
Recent am fost instiintat ca trebuie sa ma prezint la DIICOT, ca am un dosar penal deschis si ca urmeaza sa discut cu un anume procuror dupa declaratii.
Tin sa mentionez ca am recunoscut vina partial, spunand ca am gasit substanta intr un pachet de tigari de pe o banca unde m am asezat, nedorind sa complic situatia fiind un consumator ocazional.
Vreau sa stiu aproximativ, pentru un asemenea caz, in ce situatie ma aflu si la ce sa ma astept?
Este bine sa stiti ca nu va ajuta declarația dată deoarece nu o sa va creada si va complicati situatia.
Pe polițiști nu ii interesa ce declarați ci doar faptul că au găsit drogul.
Procurorul o sa va întrebe si de unde ati cumparat.
Mergeți macar sa consultați în mod confidențial un avocat din localitatea dvs. ca sa stiti exact cum ar fi bine sa procedati.In cel mult 1 ora va lămuriți.
In ce oras s-a intamplat?
Sunt orase unde exista multe probleme pe asa ceva.
De pilda, la Constanta si Cluj exista ceva probleme.
La Cluj eu nu am avut probleme dar adesea exista.
La Constanta nu am fost pe ceea ce aveti dvs. dar am inteles ca acolo este cam multa absurditate din partea organelor judiciare.Poate si din cauza ca pe mare se aduc cele mai multe droguri si sunt incapabili sau corupti ca sa rezolve problema.
Din punctul meu de vedere o parte din Mamaia, ca sa aiba un turism abundent si sa castige batalia vis-a-vis de litoral macar pentru 2-3 zile, cu Bulgaria, Turcia si Grecia pe turism, ar trebui sa fie precum in Amsterdam dar este total pe dos.
Doar cetatenii straini nu au probleme pentru ca niciun stat din UE nu baga in seama statul roman cu asa acuzatii.
Dar, in Romania asa este legea...
In Timisoara s-a petrecut "actiunea".
Da, inteleg ce spuneti despre Cluj si Constanta.
Totusi, nu prea stiu la ce sa ma astept in cel mai rau dar realist caz, e prima oara (sa speram ca si ultima) cand am de a face cu astfel de situatii.
Raspundeti penal, pentru infractiunea de detinere de droguri de risc ( marijuana este un drog de risc ), pentru consumul propriu.
Cantitatea detinuta este una infima, asadar, aceasta este detinuta pentru consumul propriu, nu in scop de traficare .
Recunoasteti fapta imputata.
Vi se va lua o declaratie de suspect si una de inculpat.
Trebuie sa va prezentati la luarea de declaratii, altminteri, se poate aprecia faptul ca zadarniciti aflarea adevarului, prin sustragerea de la luarea declaratiilor.
Substanta va fi verificata,prin analize specifice.
Poate fi perfectat un acord de recunoastere a invinurii, daca decideti sa recunoasteti fapta.
Ca si solutii ce se pot dispune in cauza, procurorul poate dispune renuntarea la urmarirea penala,
Se poate dispune sa prestati o activitate neremunerata in folosul comunitatii.
Daca sunteti trimis in judecata, sanctiunea penala aplicata poate fi amenda penala.
( aceasta reprezinta antecendent penal, este notata in cazierul judiciar, reabilitarea este una de drept, in termen de 3 ani de la data platii cazierul dumneavoastra va fi din nou curat ).