emilia14 a scris:
.... insa in legatura cu al doilea punct , eu cred ca esti in eroare au cel putin asa am tot citit eu ......ca in conformitate cu dispozitiile prevazute de art 205 din Legea nr 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, schimbarea formei societatii, prelungirea duratei ei sau alte modificari ale actului constitutiv al societatii nu atrag crearea unei persoane juridice noi.
Din punct de vedere juridic, schimbarea formei juridice a societatii comerciale nu determina incetarea existentei societatii respective, neatragand incetarea personalitatii juridice a acesteia, ci doar continuarea functionarii societatii intr-un cadru juridic nou.
Buna ziua,
DA, Modificare se poate face dar temeiul juridic al actiunii anvizajate este eronat indicat.
Corect este:
Art. 200. - Schimbarea formei societatii, prelungirea duratei ei sau alte modificari ale actului constitutiv al societatii nu atrag crearea unei persoane juridice noi.
coroborat cu prev.
Art. 199. - (1) Actul constitutiv poate fi modificat de asociati, cu respectarea conditlilor de fond si de forma prevazute pentru incheierea lui.
(2) Modificarile privind mutarea sediului societatii in alta localitate, schimbarea obiectului principal de activitate, modificarea capitalului social, fuziunea si divizarea, reducerea sau prelungirea duratei societatii, dizolvarea si lichidarea ei se vor mentiona in registrul comertului numai in baza incheierii judecatorului delegat. Celelalte modificari se vor mentiona, cu respectarea dispozitilor legale, in baza rezolutiei directorului oficiului registrului comertului. Aceasta rezolutie are, in mod corespunzator, regimul legal al incheierii judecatorului delegat.
(3) Actul aditional cuprinzand textul integral al prevederilor actului constitutiv, modificate, se depune la oficiul registrului comertului si se mentioneaza in acest registru, dupa care se transmite, din oficiu, Monitorului Oficial al Romaniei, spre publicare, pe cheltuiala societatii.
(5) Daca se aduc mai multe modificari actului constitutiv, fie concomitent fie succesiv, acesta va fi actualizat cu toate modificarile la zi si, in aceasta forma, va fi depus la oficiul registrului comertului.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov