avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. Notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea?

Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc deoarece titlul de proprietate este emis pe numele bunicului iar succesiunea se face pe numele bunicii care a decedat in urma bunicului, mama decedand inaintea acestora. Unde este gratuitatea?!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 16:37, 24 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca nu se deschideau procedurile de succesiune si nu se mai stiau acui sunt imobile si de la cine sa se incasez impozitile , primarie sunt obligate sa anunte notari desciderea sucesiune in termen de 90 de zile de la deces
Nu cred că este vorba de o dezinformare.
Eu înţeleg că se face gratuit cadastrul, adică statul plăteşte expertul în locul proprietarului.
Notarul cere onorariu pentru succesiune, nu pentru cadastru, adică pentru altceva, deci este totul corect.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ati inteles bine.
Oamenii au înțeles că toată succesiunea e gratuită (Si la cadastru și la notar). Totul moca.
E si "greu" sa te gândesti ca daca niste instituții ar presta munca voluntară in interesul societății, nu ar mai avea cum să funcționeze și că fără remunerație nu poti susține o activitate.
Din toată treaba, nu au înțeles decât ca e gratis.
Nu este nimc "moca" si "voluntar", este platit de stat. Eu am vrut sa primesc un raspuns calificat, un articol de lege care spune ca doar prima succesiune este gratis.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
SALVIA, utilizator
Plateste statul si succesiunea, dar numai prima.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor gratuit- inregistrare sistematica- domiciliul e in alt judet DC 57 DC 57 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot obtine certificatul de mostenitor in regim gratuit in urmatoarea situatie: mama , decedata in 2016 si cu ultimul ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut de ancpi --- succesiune gratuita? emil1702 emil1702 In cazul in care intr-o localitate s-a terminat procesul de cadastrare facut prin ANCPI, succesiunile dupa defunctii care locuiau in localitatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Succesiune gratuita? G. Cristina G. Cristina Buna ziua, as dori sa incep o succesiune, a trecut 7 ani de la decesul matusii. Am vazut mai multe articole cu un program de la Guvern, cum ca sucesiunea ar fi ... (vezi toată discuția)