avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sanctiunea aplicabila locatarului care a semnat PV-ul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sanctiunea aplicabila locatarului care a semnat PV-ul AG

Buna ziua,
2 locatari dintr-un condominiu au semnat PV-ul unei AG al asociatiei de proprietari si nimeni din proprietarii membri participanti nu au spus nimic. Eu nu am fost la acea AG si vreau sa atac in instanta actul si hotararile luate caci sunt contrare statutului si legii.
E a doua oara cand acei locatari dau cu pixul si nimeni nu zice nimic. Din acest motiv vreau sa cer instantei sa le aplice si acestora o sanctiune.
Deasemeni vreau si comitetul executiv sa fie sanctiunat caci insusi PV-ul este dovada ca a incalcat noua lege.
Care ar fi temeiul legal pentru sanctiunarea locatarilor va rog?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 17:21, 23 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Chiriasii nu pot participa si nu pot semna PV adunare generala deoarece nu detin calitatea de membru proprietar-obligatorie pentru a putea participa si vota in cadrul adunarii generale
@flory_mr
Legea nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 invocate de dv sunt abrogate si nu pot fi invocate drept temei legal in eventuala actiune in situatia in care actualmente este in vigoare si opereaza disp L nr 196/2018
ynocentta
Spuneti dumneavoastra ca , chiriasii nu pot participa si nu nu pot semna PV al adunarii generale si v ati oprit ( ! ) spuneti ce se intampla in continuare daca cineva se sesizeaza
flory_ mr a facut referire la legea 230/2007 unde a castigat 2 procese , la fel si domnul avocat ma dejamageste , aveam alte pretentii ! cum poti sa spui asa ceva ca instantele sunt impasibile , sa stiti ca si eu am castigat un proces cu asemenea cauza .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Utilizatorul a precizat ca a castigat 2 procese in perioada in care opera disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Aceste dispozitii au fost abrogate si inlocuite cu disp L nr 196/2018
Referitor la participantii la adunarea generala....pentru corecta si conpleta dv informare este de preferat sa studiati disp L nr 196/2018 care prevede fara exceptie
Articolul 27
Toţi proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociaţiei de proprietari, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie sa aibă capacitate deplină de exerciţiu.
Ce sa inteleg din spusele dumneavoastra , ca odata cu noua lege daca se incalca nu se mai poate castiga un proces in instanta ? persoana de mai sus a facut referire la legea 230 / 2007 unde a castigat 2 procese si eu la fel tot cu legea abrogata .
Puteti spune ca actuala lege in cazul unui proces cu aceasta cauza de mai sus , adica semnarea procesului verbal de persoane care nu sunt membrii proprietari ci chiriasi , acea adunare generala daca este atacata in instanta nu mai poate avea castig de cauza ? eu asta am intrebat : ce se intampla daca cineva se sesizeaza pe acest caz , referitor la legea 196 / 2018 pot sa va spun ca dupa parerea mea , nu este nici mai buna dar nici mai ... trebuia sa fie mai explicita daca tot au modificat o .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma vad nevoit sa repet:
Chiriasii dintr-un condominiu, precum si alte persoane, de obicei invitate sa participe la lucrarile unei AG (inspectori ai primariei, organe de politie, reprezentanti ai furnizorilor, etc.) pot participa la lucrarile unei AG, dar cu statut de invitati, da, adica nu au dreptul de a vota, nu semneaza PV al AG..
Daca in cazul pus in discutie, ceea ce afirma autorul topicului : Cei doi sunt chiriasi si au semnat PV-ul si participat la vot (fapt inteles din sintagma "prin vot unanim" ..., nu este clar daca prin vot unanim inseamna ca cei doi au votat si au mai si semnat PV.

Insasi sintagma vot unanim, nu este corecta, cu toate ca ar insemna ca s-a votat in unanimitate doar de cei cu drept de vot, da?
Ce trebuie sa faceti dvs:
- sa aveti acces la PV al AG, sa observati cati membri ai as. prop. au participat din totalul celor care fac parte din as. prop; cu aceasta ocazie puteti observa daca s-a respectat cvorumul (trebuie sa stiti daca a fost AG tinuta la prima convocare sau AG a fost reconvocata).; daca a fost AG reconvocata, da, AG se desfasoara si se pot lua hotarari legale cu cei prezenti (membri).
ma rog, ati prins ideea: daca puteti demonstra ca AG nu a indeplinit cvorumul, mai puteti contesta in instanta, daca nu, lasati-o asa, insa va recomand ca la viitoarea AG, daca mai observati asemenea manifestari, luati cuvantul si comunicati-le domnilor din conducere ca ceea ce fac ei este ilegal si o sa le anulati AG in instanta.
Puteti informa si pe dl primar al localitatii dvs. cu faptele care se petrec in asociatia dvs.
Inca ceva: nu "luptati" singur. Aceste manifestari va deranjeaza doar pe dvs.?

Alte discuții în legătură

Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatie poprietari ADNgraphic ADNgraphic 1. Este obligata prin lege administratia blocului sa afiseze informatiile privind blocul (cand se tine adunarea generala) la avizier sau se pot transmite ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri, pot participa la adunarea generala? alyana alyana Buna ziua. Ne pregatim pentru AG, drept pentru care am convocat toti membrii AP. Ma gindesc ca, in urma anuntului facut, vor veni la adunare si ne/membri. ... (vezi toată discuția)