avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sanctiunea aplicabila locatarului care a semnat PV-ul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sanctiunea aplicabila locatarului care a semnat PV-ul AG

Buna ziua,
2 locatari dintr-un condominiu au semnat PV-ul unei AG al asociatiei de proprietari si nimeni din proprietarii membri participanti nu au spus nimic. Eu nu am fost la acea AG si vreau sa atac in instanta actul si hotararile luate caci sunt contrare statutului si legii.
E a doua oara cand acei locatari dau cu pixul si nimeni nu zice nimic. Din acest motiv vreau sa cer instantei sa le aplice si acestora o sanctiune.
Deasemeni vreau si comitetul executiv sa fie sanctiunat caci insusi PV-ul este dovada ca a incalcat noua lege.
Care ar fi temeiul legal pentru sanctiunarea locatarilor va rog?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 17:21, 23 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr 196/2018 are multa hibe
Semnaturile chiriasilor pe PV al adunarii generale sunt nule,chiriasii nu detin calitatea de membru proprietar
Daca instanta de judecata este sesizata asupra nelegalitatii semnaturilor si implicit a hotararilor adoptate de catre participanti=membrii proprietari+chiriasi-v-a dispune anularea PV
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

@flory_mr
Legea nr.230/2007 și H.G. nr. 1588/2007, invocate de dvs., sunt abrogate și nu pot fi invocate drept temei legal în eventuala acțiune în Justiție. Situația care actualmente este în vigoare și operează este Legea nr. 196/2018.

De ce induceți în eroare vizitatorii sau userii avocatnet.ro ?
Cum e posibil să nu știți că Adunările Generale au avut loc în primul trimestru al anului, și astfel, Instanțele vor judeca după vechile legi ale Asociațiilor aflate în vigoare până pe data de 28.09.2018 ?
N-am auzit să fie vreo Adunare Generală ordinară în luna Octombrie, adică după intrarea în vigoare a Legii nr. 196/2018 ! Dacă există vreuna convocată după primul trimestru, ar putea fi anulată de Instanțe !
Abia pentru Adunările Generale viitoare, începând din 2019, Instanțele vor judeca pe baza noii Legi nr. 196/2018.
SFAT PENTRU CEL CARE A DESCHIS TOPICUL: Cel mai bine e să cereți, invocând acel superb articol 28 din Legea nr. 196/2018, ORICE document al Asociației, în special hotărârile Adunărilor Generale din ultimii ani (chiar și Deciziile Comitetului Executiv), pentru a constata dacă s-au luat decizii și hotărâri la nivelul Asociației, respectând legile în vigoare la momentul respectiv
Este cel mai simplu și mai sigur să faceți și foto-copii ale acelor acte ale Asociației, pentru că aveți tot dreptul !
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
flory_mr, utilizator
Multumesc tuturor pentru raspunsurile date!
Povestea asociatiei din care fac parte este o adevarata telenovela.
Asa cum am promis si in celelalte posturi va voi tine la curent cu evolutia si finalitatea acesteia de indata ce hotararile sunt definitive.
Pentru cei care nu au citit restul posturilor si sunt interesati de subiect ii rog sa le citeasca. In mare, suntem doar 6 proprietari din care, la aceasta data, doar 3 sunt membri. Organele de conducere conform unei hotarari judecatoresti (obtinuta in ascuns si pronuntata de un judecator stagiar) are 4 membri (presedinte, vice si doi cenzori). Cenzorii nu au fost membri ai asociatiei cand s-au autoales, iar "noul presedinte" s-a autoproclamat in functie cu incalcarea statutului si ignorand faptul ca are interese contrare cu persoana juridica (dat in judecata pentru restante - pentru cunoscatori art. 215 si urm. din Codul Civil). Actele asociatiei si stampila sunt inca la mine pana cel putin cand se vor finaliza cele 3 dosare pe rol; asociatia are restante la furnizori si "functioneaza" in suturi, Eu ma zbat singur pentru ca sa se respecte legea si statutul. Un puhoi de injurii, acuzatii mincinoase si amenintari au cazut pe capul meu (ca chestie am descoperit acum cateva zile un surub in roata masinii). Un expert contabil acreditat CECCAR si inspectorii ANAF antifrauda nu au gasit nimic in neregula in actele mele. Penalitatile curg garla, abuzurile noii conduceri au debit ridicat, iar buzunarul meu intru apararea persoanei juridice si a drepturilor mele se subtiaza vazand cu ochii.
PV-ul AG il voi ataca in instanta in cateva zile (nu voi spune acum cum, in cazul in care se recunosc vecinii), am facut si o constatare a starii de fapt cu un executor judecatoresc, politia locala este sesizata, primaria la fel.
Astept sa vina randul la dosarele mele. In instanta, termenele sunt in ianuarie si februarie !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatie poprietari ADNgraphic ADNgraphic 1. Este obligata prin lege administratia blocului sa afiseze informatiile privind blocul (cand se tine adunarea generala) la avizier sau se pot transmite ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri, pot participa la adunarea generala? alyana alyana Buna ziua. Ne pregatim pentru AG, drept pentru care am convocat toti membrii AP. Ma gindesc ca, in urma anuntului facut, vor veni la adunare si ne/membri. ... (vezi toată discuția)