avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot să închei personal (fără a mă duce la notar) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot să închei personal (fără a mă duce la notar) un contract de comodat auto între o persoană fizică și o firmă?

Buna seara.

Pot sa inchei personal (fara a ma duce la notar) un contract de comodat auto intre o persoana fizica si o firma?Mai este obligatorie incheierea contractului de comodat auto la notar?Trebuie sa declar undeva contractul de comodat?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 09:39, 29 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Nu aveti nevoie de notar, desi acesta ar recomanda autentificarea contractului de comodat.
E indeajuns contractul sub semnatura privata.
Nu trebuie declarat nicaieri, se face in 2 exemplare cate unul pentru fiecare dintre parti.
Dar daca nu se autentifica nicaieri contractul de comodat, este el opozabil unei terte parti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să obțin loc de parcare, iar unul dintre documentele necesare este contractul de comodat. este necesară legalizarea lui la notar? adela88 adela88 Masina mea este pe numele tatalui meu in acte. Vreau sa obtin loc de parcare iar unul dintre documentele necesare este contractul de comodat. Intrebarea me ... (vezi toată discuția)
Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gheciu gheciu In cadrul carei institutii se incheie un contract de comodat intre doua parti? (vezi toată discuția)