avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune judecatorie - renuntare la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune judecatorie - renuntare la judecata

Buna seara.
Am si eu o problema. Tatal meu a decedat in urma cu un an, iar mostenitori suntem eu si mama. Pentru succesiune am ales calea judecatii, eu avand calitatea de reclamant. Procesul a avut loc, mama a declarat in fata judecatorului ca acum ne-am intels, si ca imi lasa toata averea tatalui, mie. Dupa aceea, judecatorul l-a intrebat pe avocatul meu ce anume solicitam, iar acesta a raspuns: renuntare. Va rog sa imi spuneti ce inseamna acest lucru. Aceasta renuntare inseamna ca efectul este zero, sau ca se vor face actele pe numele meu?

Cu speranta ca am fost explicita, astept un raspuns de la dvs.
Va multumesc,
Ida.
Cel mai recent răspuns: ida2009 , utilizator 11:19, 16 Noiembrie 2009
Fie o noua actiune la Judecatorie, cu acelasi obiect, fie dezbateti succesiunea la notar, unde dupa cum am amintit, veti da o declaratie prin care renuntati la succesiunea de pe urma defunctului sot, intreaga mostenire revenind, in aceasta din urma situatie, fiului dvs.
Desigur vor fi si niste taxe notariale raportate la valoarea masei succesorale, dar asta este...undeva a fost o neintelegere sau o lipsa de comunicare.
In cazul meu, se poate face recurs dupa ce imi vine hotararea judecatoreasca? Ma gandesc ca poate nu este necesara o noua actiune la judecatorie, dar dvs stiti mai bine, de aceea va intreb.
#-o
Unele ...ineptii te lasa mut.
Ce naiba se poate scrie intr-un recurs? Ca judele avea doape in urechi si n-a auzit bine? #-o
Zau daca am habar...la ora asta.
pt. romascanu - saru`mana mi-ati facut ziua. am ras in hohote =D>

acuma ce ati putea face... un pic fortat. ideea e ca pentru renuntarea la judecata reprezentantul trebuie sa aiba mandat expres.
daca nu are, atunci mai aveti o sansa. daca ati fost in sala si judecatorul nu v-a intrebat daca intr-adevar renuntati la judecata, atunci puteti specula acest lucru (noroc cu oboseala lui sau altele...). puteti sa faceti recurs si sa aratati ca reprezentantul a renuntat la judecata desi nu avea mandat, iar pe dumneavoastra onorata instanta a omis sa va intrebe daca aia doriti. dar sunteti pe nisipuri miscatoare.

sincer de banii pe care i-am dat avocatului, daca asa stau datele problemei, l-as... da` mai bine ma abtin X-(
Sigur ca reprezentantul nu a avut nici un mandat. Probabil ca e inutil sa mai spun ca avocatul a incurcat borcanele. Practic mama a renuntat la drepturi in favoarea mea, iar avocatul MEU a declarat "renuntarea".
Nu stiu ce pot face in acest caz. Evident ca l-as... (dupa cum spunea dl tkkappa13), dar ma abtin si eu.
Se poate sa imi sugereze cineva ce as putea face...?

Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum.

Alte discuții în legătură

Mandat special ptr succesiune claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine! Mama mi-a lasat un mandat ptr a dezbate eu succesiunea parintilor ei in numele ei! Problema e ca unica ei sora a ... (vezi toată discuția)
Recuperare de bani - contract de tranzactie tepesv tepesv Buna ziua, Am avut un caz de judecata in care mi-am stabilit titlul de mostenitor, dupa decesului tatalui. Sotia supravietuitoare(din ultima casatorie a ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o hotãrâre judecãtoreascã dupã respingerea cererii de revizuire? ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult sa-mi dati un sfat. Cum as putea anula o hotarire judecatoreasca \\"hotarire care sa tina loc de act autentic\\" prin care niste cumparatori au ... (vezi toată discuția)