avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Împărțirea bunurilor la mediator: se poate ca, prin ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Împărțirea bunurilor la mediator: se poate ca, prin acord de mediere, fostul soț să renunțe la partea lui dintr-o casă luată cu credit ipotecar?

Buna ziua! În timpul căsătoriei am cumparat casa părinților printr-un credit ipotecar, pentru a-i ajuta ca banca sa nu le ia casa. Rata crescuse foarte mult si nu mai putea fi plătită. Ratele au fost plătite tot timpul de părinții mei si se poate verifica la banca. Noi am avut domiciliul în alta localitate. Între timp eu am divorțat, (de comun acord la starea civila), iar fostul sot doreste sa fie scos din contractul de credit. La banca s-a gasit o solutie pentru acest lucru. Se poate ca fostul sot sa renunte la partea lui, fara sa deschidem partaj? Se poate face acest lucru la mediator? printr-un acord de mediere, prin care eu sa raman cu casa si restul ratelor ce mai sunt de platit!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Taxa de timbru se calculează in functie de valoarea actuală a imobilului? Este necesara o evaluare a imobilului?

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa de timbru se calculează la valoarea imobilului, da. Nu trebuie în mod necesar să efectuați o evaluare a imobilului, întrucât veți avea nevoie de un certificat fiscal, unde este înscris cuantumul impozitului pe care îl plătiți pentru imobil. În principiu puteți calcula și dvs. această taxă de timbru, care este în mod uzual de 3% , din care scădeți 1,5%.
Acordul de mediere se autentifica doar in instanța?Am vazut ca s-au adus modificari in legea medierii si acordul poate sa fie autentificat de un notar sau de un avocat ! Se aplica aceste modificari? Sau doar instanța ramane singura in masura sa facă acest lucru?

Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul de mediere va putea fi atestat și de avocat, însă legea va intra în vigoare la începtul anului 2019.
Va multumesc pentru răspunsuri!

Care este termenul de autentificare al unui acord de mediere?
Daca acordul se incheie anul acesta, el mai poate fi autentificat de un avocat, imediat ce intra legea in vigoare?
Va întreb, pentru ca instanța din orasul nostru respinge astfel de acorduri încheiate la mediator.


-Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj-
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)
Completare acord mediere dupa pronuntarea hotararii aura6699 aura6699 In 2012 in baza acordului partilor (mediere), instanta a pronuntat o hotarire de expedient in proces partaj bunuri comune. In 2014 oficiul de cadastru a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)