avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... responsabilitatea juristului in cazul semnarii unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

responsabilitatea juristului in cazul semnarii unei decizii ilegale

Societatea emite o decizie prin care se incalca drepturile unui angajat.decizia este semnata de catre director si...si.... si jurist!!
Angajatul actioneaza societatea in instanta si evident castiga.
Angajatul s-a aparat personal iar societatea prin acelasi jurist.
Care este responsabilitarea juristului, vizavi de art.14 si 20 din Codul consilierului juridic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 17 Noiembrie 2009
rosu gheorghe a scris:

Eu o numesc prostitutie intelectuala si-i rog pe cei ce o practica sa ma scuze.
FeIicitari pentru cei ce sunt de partea legii,corecti si obiectivi !
Cat de departe sunt de unii aceste virtuti !
Nu inteleg de ce calitatea de angajat trebuie sa te injoseasca.
Frumoasa tara , pacat ca-i locuita!

Eu nu inteleg ce aveti cu juristul unitatii...el este angajat in functia de consilier juritic de catre angajator si e normal sa-l reprezinte pe acesta!
Adica dvs., fiind implicat intr-un proces la tribunal, aveti pretentia ca avocatul partii adverse sa va reprezinte interesele pentru ca altfel nu e de partea legii?:O
Hai sa incercam toti sa facem placut faptul ca tara aceasta e locuita!
Am inteles. Juristul poate sa promoveze acte ilegale(cum s-o numi cursul de la facultate in care i-au fost predate si aceste tehnici?).
Eu sunt inginer constructor si daca patronul imi cere sa-i fac o casa fara sa respect proiectul si casa se darama pe el eu nu am nicio vina. Pe mine nu m-a invatat nimeni asa ceva!
Cred ca se conteaza si pe constiinta (unde nu e ........nu e !)
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
rosu gheorghe, utilizator
:offtopic:
Nu cred ca sunteti in masura a acuza pe cineva fara a detine probe in acest sens.

Dvs aveti posibilitatea sa atacati in justitie orice decizie de suspendare, modificare sau de incetare a raportului de munca emis de catre angajator.

Daca doriti sa discutam despre profesia dvs , va pot spune mai multe decat credeti ca poate sti un jurist ... asa ca nu mai acuzati juristi
Oare eu acum am acuzat toti juristii,ar fi foarte grav si refuz sa cred ?.
Felicitari pentru toti cei ce au constiinta.
rosu gheorghe a scris:

Oare eu acum am acuzat toti juristii,ar fi foarte grav si refuz sa cred ?.
Felicitari pentru toti cei ce au constiinta.

:offtopic: Interventie moderator
Ati pus o intrebare si vi s- a dat mai multe raspunsuri .. dvs aveti posibilitatea sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii ..... insa continuati sa-l acuzati pe jursistul acelui angajator in continuare.
Pe acest forum, potrivit Regulamentului de postare, se discuta probleme juridice, iar nu implicarea unei persoane sau a alteia in ele.

Alte discuții în legătură

Semnatura prin fax dorinv dorinv E legal ca un consilier juridic sa vizeze actele societatii ([u]sa semneze[/u]) inclusiv contractele comerciale si apoi sa le transmita prin fax? Semnatura ... (vezi toată discuția)
Decizia directorului si viza de legalitate a consilierului juridic Ramona24 Ramona24 Pe deciziile emise de directorul unei institutii trebuie pusa si viza de legalitate a juristului? (vezi toată discuția)
Raspunderea consilierului juridic Ramona24 Ramona24 Buna ziua! 1.Citind in legea si statutul consilierilor juridici am vazut cum ca acestia raspund disciplinar, contraventiona, penal...etc pt faptele ... (vezi toată discuția)