avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am construit o extindere la casă cu autorizație de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am construit o extindere la casă cu autorizație de construcție, dar fără diriginte de șantier, iar acum meseriașul cu care am făcut-o amenință că mă reclamă pentru că nu ne-am înțeles la bani. E posibil să mi-o dărâme, sau ce se poate întâmpla?

Buna ziua! Am construit anul acesta (cu autorizatie emisa anul trecut in mai) o extindere la casa in mediul rural,pe teren proprietate, cu proiect si autorizatie de constructie, doar parter,fara mansarda,la negru,fara diriginte de santier si la final nu m-am inteles cu meseriasul din cauza banilor....acum ma ameninta ca cheama ISC-ul si pe cei din primarie si imi darama constructia pe motiv ca nu s-a respectat cantitatea de fier bagata in fundatie si stalpi...e posibil sa imi darame casa sau ce se poate intampla?
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:16, 5 Decembrie 2018
Treaba e ca a lucrat la negru si el zice ca eu am zis sa puna doar atata fier... doar ca si eu pot sa zic,ca i-am dat proiectul si el a facut cum a stiut el ca eu nu ma pricep sa citesc proiecte. Ce nu stiu e daca ISC-ul vine in control ca imi face el reclamatie, ca la mine la final,la receptie nu trebuie sa vina decat de la primarie si in afara de suprafata construita,pe care o masoara,restul sunt verificate vizual
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as avea retineri sa locuiesc intr-o casa facuta dupa ureche, cu fier-beton pus la ochi, cand am dat bani pentru un proiect de specialitate...
Da, ISC trebuie sa raspunda la sesizari, si da, ISC vine pe santier in urma sesizarilor. Probabil nu veti ajunge la demolare, doar amenda + obligatie de efectuare expertiza tehnica si remediere probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in regie proprie laurentiuu laurentiuu Cum pot sa construiesc o casa in regie proprie fara sa iau amenda?Nu doresc firma pentru ca este foarte scumpa. (vezi toată discuția)
Am o nelămurire. la construirea unei case în regie proprie ... MariusValentin MariusValentin Am o nelămurire. La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă ... (vezi toată discuția)
Construcție Dana chara Dana chara Buna ziua. Am și eu o întrebare . Dacă am demolat și tot odată am și construit o casa la roșu, ce pot sa fac ca totul sa devină legal??? Ca am ... (vezi toată discuția)