avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se întâmplă dacă angajatorul nu vrea să-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se întâmplă dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia fără preaviz, dar eu nu mai merg la muncă? Când va înceta contractul meu individual de muncă?

Bună ziua,vă rog să îmi spuneți ce pot face dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia la zi(adică fără preaviz), și nu merg in cele 20 zile lucrătoare -durata preavizului-la serviciu.Ce se întâmplă și când va înceta CIM al meu?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 6 Decembrie 2018
CIM nu trebuie sa fie inchis la X ca sa va angajati la Y. Daca X nu vrea, nu are decat sa va mentina ca angajat - e absurd dar nu e ilegal - e treaba lui, a fost anuntat.
GAGI a scris:

Da,este menționată în CIM perioada de preaviz, vă mulțumesc dar cercetarea disciplinară când se termină, adică va înceta la un moment dat contractul meu,nu o să rămân angajat la ei ,asta vă întreb ?

Sunt doua posibilitati de incetare a c.i.m., in speta:
- prin demisie ,la terminarea perioadei de proba , chiar daca absentati nemotivat;

- disciplinar, ceea ce inseamna ca angajatorul a efecuat procedura disciplinara pana la terminarea preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si demisia nyky79 nyky79 Buna ziua, Am si eu o problema. In data de 22 iulie m-am angajat la o firma dar mi-a inregistrat Cartea de munca cu data de 20 august.Eu nu mai doresc sa ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare demisie urmata de decizie de concediere pe motivul absentelor nemotivate s_oana s_oana Buna ziua, va prezint urmatoarea speta (este putin incurcata) X este angajat la societatea Y, incepand cu data de 23.03.2015. La angajare, X nu primeste un ... (vezi toată discuția)