avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am încercat să înmatriculez în România o mașină ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am încercat să înmatriculez în România o mașină nouă, cumpărată în Italia, și mi s-a cerut să plătesc din nou TVA. Este normal?

Buna ziua. Astăzi am incercat sa înmatriculez in Romania, masina cumpărată noua din Italia, in mai 2018.
Sunt persoana fizica, iar la anaf mi-au cerut sa plătesc tva pentru masina, ca sa imi poata elibera documentul necesar la poliție. Masina este personala, a fost cumpărată din Italia prin credit bancar, a fost inmatriculata în Italia, am circulat cu ea aproximativ 6000 km, am avut asigurare in italia valabilă și toata taxele achitate. Este normal sa mi ceara sa plătesc tva din nou in Eomania? Asta ar insemna sa mai plătesc inca aprox 3000 euro.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:39, 14 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Radu Varciu a scris:

....TVA-ul pentru masina noua cumparata in Germania si inmatriculata in Romania se achita in ROMANIA.........

Multumesc de raspuns.
Pentru putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru masina dobandita in strainate Alex VF Alex VF Buna ziua tuturor. As vrea sa clarific urmatoarea situatie. In 2016 am incheiat un contract de munca cu o firma din Germania, cu sediul in Germania. In 2020 ... (vezi toată discuția)
Cumparare platforma germania Georgiana E Georgiana E Buna, am cumparat platforma din germania ca persoana fizica,folosul noatru nu ca firma si vrem sa o inscriem in italia unde locuim dar ne-am lovit de problema ... (vezi toată discuția)
Tva autoturism ContSters219606 ContSters219606 mi-am cumparat o masina prin contract vanzare-cumparare de la un roman stabilit in italia ce o avea de 3 luni cumparata de la o reprezentanta. la ... (vezi toată discuția)