avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii perimare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii perimare

Buna ziua . Ma comfrunt cu urmatoarea problema si as avea nevoie de putin ajutor din partea cuiva care are habar sau care a trecut prin asa ceva . In urma procesului avut cu asociatia de proprietari instanta a hotarat ca o perioada de 3 ani a fost prescrisa . Este posibil ca la sentinta respectiva a instantei judecatoresti din data de 03.04.2008 asociatia de propietari sa ma cheme din nou in judecata pentru "FOND - PRETENTII PERIMARE" ? . Daca cineva poate sa ma ajute cu un sfat sau un raspuns . Va multumesc !:stunned:
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 17:19, 22 Noiembrie 2009
Pentru proprietaru: plata sumelor mai vechi de trei ani se prescrie nu se perima(prin prescrierea dreptului de creanta, (dar si la actiune) al asociatiei de proprietari), in conditiile legii.
Buna ziua
Ce pot face in situatia in care exista o executare silita obtinuta de asociatia de proprietari pentru neplata penalitatilor si a cheltuielilor de judecata? Va rog ajutati-a cu un sfat. Multumesc
Puteti face o contestatie la executare in conditiile art.399 C.pr.civ.
Aceasta se introduce la instanta de excutare, cf. art.400 alin.1 C.pr.civ., sau in cazul in care se refera la "lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se introduce la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa", cf. al.(2) al aceluiasi art. 400.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)
Perimare un_kopill un_kopill Buna! Imi spuneti va rog, odata perimat un proces civil se mai poate face ceva? Se mai poate pune pe rol sau deschide un alt proces? (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii - citatie pentru perimare Cat Black Cat Black Buna ziua, Am si eu un caz un pic mai complex si am cat mai repede nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am mostenit un apartament impreuna cu sora mea in ... (vezi toată discuția)