avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am dat 3000€ unei persoane pentru a-mi angaja ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am dat 3000€ unei persoane pentru a-mi angaja copilul la o societate, lucru care nu s-a întâmplat. Cum să procedez?

Am dat suma de 3000€ unei persoane cu martori pt a mi angaja copilul la o societate ceea ce nu s a intimplat de 6 luni
Am cerut banii inapoi sibpetsoana ma minte in fiecare zi ca ai restitue
Este o persoana publica sotia primarului so comtabila primariei
Cum sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 12:37, 20 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Matcos a scris:

Am dat suma de 3000€ unei persoane cu martori pt a mi angaja copilul la o societate

In ce context ati dat banii si cine au fost martorii?
Banii v-au fost solicitati sau i-ati dat din proprie initiativa?
Ce post urma sa ocupe copilul la societate?
Societatea era de stat sau privata?
De ce ati considerat ca trebuie sa dati 3000 Eu si nu mai putin sau mai mult?

Nu sunt intrebari retorice si nici care sa va acuze ci intrebari pentru a incerca sa stabilim daca a fost sau nu savarsita o infractiune si daca exista sau nu sanse sa recuperati banii.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este firma particulara, interesul patronului este sa -l angajeze pe cel mai bun, pe cel mai eficient. Daca este firma de stat, plateste statul, nu se arde nimeni la buzunar ,nimen nu are nicio raspundere pentru munca depusa, termenele se prelungesc, calitatea muncii se lasa de dorit etc..( sa ma scuze exceptia). Pe astfel de locuri de munca au prioritate nepotii si cei cu 3000 de euro. Deci puteti numi oricum domnul Matcos, acesti bani sunt considerati mita si in niciun caz cadou.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Societatea nu este acelasi lucru cu institutie a statului, Amestecam lucrurile, Mergem exact pe speta data, As vrea sa fiu lamurit care sunt elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita atat timp cat doamna care a primit banii este sotia primarului si in acelasi timp contabila la primarie (practic profesia ei este egala cu zero in acest context)? Este ca si cum ai cumpara un telefon de pe olx si in loc de te telefon iti trimite un carton impaturit sau vine o persoana de pe strada si da unui intalnit (ex: sotiei unui preot) 3000 de euro sa ii angajeze fiul nu stiu unde . Oricum eu personal cred ca intrebarea nu este in contextul real si mai mult seamana cu un studiu de caz,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
mascool, utilizator
Cel mai bine ar fi fost sa nu mai incurajati MITA. Copilul dumneavoastra nu se poate angaja pe propriile cunostinte? Nu cred ca patronul unei afaceri private ar angaja pe cineva pe baza de spaga, lasand deoparte criteriul competentei, asa incat trag concluzia ca angajarea se facea intr-o institutie de stat. Eu nu pot decat sa ma bucur de nereusita acestui demers. Poate ne invatam si noi minte si nu mai aruncam cu spagile in stanga si in dreapta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
3000 de euroi este o suma "consistenta", ce job urma sa obtina, era functie de decizie? Afirmatia ca au fost si martori de fata la inmanarea sumei nu poate decat sa ii bage si pe martori "la apa", acestia urmand sa devina complici la savarsirea faptei de dare de mita, daca in urma cercetarilor se stabileste ca a fost aceasta infractiune.
Nu puteti obtine returnarea sumei decat pe cale amiabila, incercati eventual si cu un mediator dar in opinia mea nu veti reusi sa ii mai vedeti deoarece persoana careia i-ati dat de bunavoie banii este in cunostinta de cauza ca nu veti intreprinde nicio masura de recuperare pe motiv de infractiune, va trebui sa demonstrati in instanta civila ca i-ati dat banii dar pentru alt motiv iar martorii cum stiu care a fost scopul "tranzactiei" nu vor minti in instanta.

Alte discuții în legătură

0% dintre ofiterii mai romani accepta mita papic8 papic8 A aparut de curand un reportaj la Antena3. Directia Anticoruptie din MAI si-a testat colegii. Din 60 si ceva ofiteri testati, 6 au accepta mita. Pacat ca ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)