avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent pentru cresterea copilului ma pot da afara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent pentru cresterea copilului ma pot da afara de la munca

Buna ziua as vrea sa stiu daca pot fi concediat de la locul de munca daca iau stimulent pentru cresterea copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 15 Decembrie 2018
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Puteti fi concediata pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept anagajat Pachia L Pachia L Buna ziua!eu si sotul lucram in cadrul aceeasi companii, doar ca el este pe postul de manager. Sotul doreste sa demisioneze, iar eu doresc sa raman. Problema ... (vezi toată discuția)
Presiunea la demisie si stimulentul de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua. Sotul meu beneficiaza de Stimulent de insertie pentru copil.La serviciu au fost aplicate presiuni asupra lui pentru demisie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Obligata sa demisionez si pierderea dreptului la stimulentul de insertie violetavio violetavio Buna seara!Sunt o mamica ce a vrut sa se angajeze inainte de a termina concediul crestere copil....sa incep...am lucrat la un restaurant 11 luni din care doar ... (vezi toată discuția)