avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu pot face credit că apar pe portal.just.ro. Cum pot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu pot face credit că apar pe portal.just.ro. Cum pot să-mi șterg datele?

Buna ziua cum pot sa mi șterg datele de pe portal just.
Nu pot face credit ca apar pe portal just.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:10, 18 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dl tomaion. Am corectat intr-un mesaj anterior. Userii de pe acest forum stiu ca nu imi sta in obicei sa maltratez limba romana.

Aveti ceva de spus legat de subiectul acestei discutii? Daca nu, luati loc. Aveti 2 la citire si omenie.

Pe subiect, din nou: este o idee sa schimbati si banca, dar in acelasi timp recomand si o adresa scrisa, poate dau totusi un raspuns oficial.

tomaion a scris:

vai mama noastra cu gramatica voastra
"Nu are nicio legatura datele... bla bla"?

Company Advising a scris:

Nu are nicio legatura datele regasite pe portal.just.ro cu posibilitatea contractarii unui credit.



Conform legilor bancare si ale celor care reglementeaza institutiile financiare nebancare(IFN), precum si normelor de aplicare a acestora, entitatile bancare si IFN-urile au obligatia sa verifice bonitatea clientului.Actele normative invocate nu indica cum anume se realizeaza aceasta obligatie de verificare a bonitatii clientului dar se verifica in site-ul ANAF, Registrul Comertului daca este o persoana juridica si informatiile existente in portalul instantelor de judecata precum si alte surse care pot forma o imagine a bonitatii clientului.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executarea silita poate surveni ca urmare a unei neintelegeri, unui refuz la plata, etc.. Este subiectiva decizia de a refuza un credit pe motiv ca persoana respectiva apare pe portal.just.ro intr-un dosar ce are ca obiect executarea silita. Personal am contractat un credit ipotecar acum ceva timp si ma regaseam pe portal, in vreo 2-3 dosare, dintre care unul era executare silita. Faptul ca am contestat si am castigat apoi, este irelevant. Nu era un dosar provenit dintr-un contract de credit, dar era de executare.

Imi sustin punctul de vedere si consider ca ar trebui formulata o adresa scrisa prin care sa solicite punctual un raspuns.
Ba eu as schimba banca, daca sunt atat de prudenti nu pot decat sa le doresc sa nu aiba clienti si sa dea faliment... Totusi o executare silita este o executare silita, vorbim de o datorie investita cu titlu executoriu, nu de o neintelegere contractuala. Intai este un proces prin care se stabileste daca datoria este certa, abia apoi e si procesul cu executarea. Exceptia o constituie un numar redus de contracte care sunt ele insele titluri executorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie a făcut un împrumut la un ifn. care e răspunderea tutorelui în caz de neplată? tudosemihaela tudosemihaela Buna seara. Am o matusa bolnava de schizofrenie care a facut imprumut la provident fara instiintarea tutorelui . ( tutore fiind mama mea ). In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Contract anonim_71 anonim_71 Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca ionut214 ionut214 Buna ziua, Executarea silita se face in urma unui proces civil sau banca poate face executare silita fara proces? Mai exact in anul 2008 am ... (vezi toată discuția)