avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am făcut în septembrie o comandă pentru mobilă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am făcut în septembrie o comandă pentru mobilă pentru care am plătit avans 2600 de lei, dar nu ne-a fost livrată. Cum sigur nu o s-o mai primim, ce ne sfătuiți?

Pe 28.09. am apelat la o firma de mobila pt o bucatarie la comandă. Ni s-a oferit ca si termen de livrare ,28.10., desi in contractul scris era trecut 10.12.pe motiv ca "sa iasa contabilitatea in regula".
Timp de o saptamana din 28.10 am fost amanati de pe o zi pe alta,ca au alte montaje la alti clienti,dar ajung si la noi,pentru ca intr-un final sa ni se comunice ca de fapt fronturile in culoarea aleasa nu sunt in stoc la producator.
Ni s-a oferit un alt termen de livrare, respectiv 4.12. ,iar in 6.12. firma ne-a trimis un mesaj pe telefon la 21:30 ca isi cer scuze,dar si-au mutat hala de productie din septembrie si nu au avut curent sa debiteze materialele necesare si ca ne ofera 10% discount daca mai așteptăm.
Sotul meu a sunat pe nr respectiv le-a zis ca ne dorim banii inapoi si atunci cel care a raspuns a zis ca o sa faca imposibilul sa avem mobila pe 14 sau 15.12. pe motiv ca este in productie, iar cand sotul meu i-a zis sa ne trimita o poza, a zis ca da si nu am mai reusit sa dam de ei.
Evident,ne aflam in data de 15 si nici sunet sau urma de mobila.
Noi avem contractul realizat in momentul efectuarii comenzii si bonul fiscal pentru suma de 2600 de lei reprezentand avansul,plus toate convorbirile telefonice inregistrate.
Ce ne sfatuiti sau mai bine zis ,ce optiuni avem pentru ca mobila sigur nu o s-o mai primim.
Multumim frumos !
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 21:12, 18 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La protecția consumatorului nu veti rezolva nimic....o sa se tragă de timp...poate si treaca si un an si riscati nu mai primiti banii inapoi pe motivul prescripției daca trece mult timp.Cel mai bine este sa căutați o modalitate sa va recuperați banii....ii puteti da în judecată si aveti 90%șanse de castig A fost un contract pe care ei nu l au respectat.Puteti cere si despagubiri.Dar mai întâi încercați cu un avocat sa le trimită înștiințare ca daca nu restitue banii vor fi dați în judecată....sau puteti face o plângere la poliție cu dovezile pentru escrocherie....ca v au luat banii si serviciile nu au fost efectuate si refuza sa va restituie banii.

alexioana20 a scris:

Pe 28.09. am apelat la o firma de mobila pt o bucatarie la comandă. Ni s-a oferit ca si termen de livrare ,28.10., desi in contractul scris era trecut 10.12.pe motiv ca "sa iasa contabilitatea in regula".
Timp de o saptamana din 28.10 am fost amanati de pe o zi pe alta,ca au alte montaje la alti clienti,dar ajung si la noi,pentru ca intr-un final sa ni se comunice ca de fapt fronturile in culoarea aleasa nu sunt in stoc la producator.
Ni s-a oferit un alt termen de livrare, respectiv 4.12. ,iar in 6.12. firma ne-a trimis un mesaj pe telefon la 21:30 ca isi cer scuze,dar si-au mutat hala de productie din septembrie si nu au avut curent sa debiteze materialele necesare si ca ne ofera 10% discount daca mai așteptăm.
Sotul meu a sunat pe nr respectiv le-a zis ca ne dorim banii inapoi si atunci cel care a raspuns a zis ca o sa faca imposibilul sa avem mobila pe 14 sau 15.12. pe motiv ca este in productie, iar cand sotul meu i-a zis sa ne trimita o poza, a zis ca da si nu am mai reusit sa dam de ei.
Noi avem contractul realizat in momentul efectuarii comenzii si bonul fiscal pentru suma de 2600 de lei reprezentand avansul,plus toate convorbirile telefonice inregistrate.
Ce ne sfatuiti sau mai bine zis ,ce optiuni avem pentru ca mobila sigur nu o s-o mai primim.
Multumim frumos !

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt atâta de multe cazuri fără răspuns la protecția consumatorului....din pacate este inutilă aceasta institutie

alexioana20 a scris:

Multumim frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea primi banii inapoi pentru servicii neprestate popamiruna popamiruna Am incheiat un contract cu un constructor de mobila in valoare de 30 de milioane, bani pe care i-am achitat integral, pentru o mobila dupa schite proprii . ... (vezi toată discuția)
Furt cu ajutorul garantiei, ce as putea sa fac sa-mi recuperez banii? marcumirza marcumirza Salut,am achizitionat o placa video de la un baiat,Catalin, in luna mai 2014.Placa a venit insotita de avetele de garantie si cutia originala.Am fost am ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul? andreea85ioa andreea85ioa Buna ziua, Am dat un avans in iunie 2019 pentru o mobila din lemn, stiind ca pretul va fi in jur de 3200 euro, cu mici modificari, stabilind termenul de ... (vezi toată discuția)