Am un copil de 4 ani .am divorțat de 3 ani iar tatăl copilului vine o dată pe an la copil iar copilul nu este deloc atasat de el. Are drept de vizita dar nu vine. Stăm la aproape 200 km unu fata de celalat. Ultima oara cand a fost copilul la el a venit foarte schimbat spunându.mi ca nu mai vrea sa se duca la el. Ieri am fost anunțată ca va veni sa i.a copilul o saptamana la el, precizez ca are dreptul dar copilul e foarte afectat si plânge cand aude ca trebuie sa se duca. Intrebarea mea este daca il poate lua chiar dacă copilul plange si refuza sa meargă?
When, şi expertiza psihologică numai la INML Bucureşti şi numai la comisia d-lui X, sau greşesc ? Oare nu se pot trage la sorţi componenţii comisiei de la INML Bucureşti, din 10 psihiatri din ţară şi psihologi şi să fie comisie de 2-3? Nu ştiu de ce am senzaţia că toate cele 5 expertize făcute la INML seamănă ca 2 picături de apă, sunt semnate de aceeaşi "experţi" şi unul din părinţi, cel cu dreptul (nu şi obligaţia!) sunt activişti ARPCC. O mică coincidenţă... şi mai ales, toate constată disfuncţia în relaţia parentală datorată părintelui care-l creşte. Vreau să văd cum va constata celebra comisie aceeaşi treabă la un sugar, care se zvârcoleşte când tatăl vrea să-l ia din braţele mamei .
În altă ordine de idei, trebuie să precizaţi ce înţelegeţi dvs. prin "părinte"? donatorul de material genetic, sau numele înscris în certificatul de naştere?Spuneţi că relaţia dintre un copil şi părinte nu e la fel ca relaţia dintre 2 adulţi - depinde, de la caz la caz, dacă 2 adulţi îşi unesc soarta şi procrează, există dragoste şi încredere şi uniunea lor poate dura ani buni, până la destrămare, ori un copil de 4 ani, care a locuit în aceeaşi casă cu tatăl său 1 an, în perioada de sugar, nu a putut să dezvolte ataşament faţă de el pentru simplul fapt că dezvoltarea psihică nu i-a permis pânâ la acea vârstă, iar, în continuare, tatăl a lipsit din viaţa lui , ce "părinte" este acesta?
După recomandarea dvs., acest copil trebuie dus la experiză psihiatrică la INML Bucureşti şi mama decăzută din drepturi ! N-am cuvinte!
Aici va contrazic, am văzut expertize de la inml și nu seamănă între ele. Sunt multe de spus însă ce a ajuns la mine erau profesionist făcute.
Sugarul nu ajunge la Inml pentru ca programul de vizita nu este cu preluare de la domiciliu pana spre 3-4 ani.
De asemenea, revin, plânsul copilului nu reprezinta o trauma care îl traumatizata pe acesta pe viata. Copilul plânge și când nu ii dai sa bea apa cu paiul verfe ci cu paiul galben.
În plus, dacă aduni toate probele, filmările, martorii, expertizele... Observi ca în anumite cazuri este evident cine e vinovatul.
Oricum, un pas mic s-a făcut respectiv acum alienatorul va plăti la 3 luni penalizări. Nu e începutul dorit însă e unul și chiar neașteptat.
When, această repetare a plăţii penalizărilor a avut alt scop, dar se potriveşte cu "unde dai şi unde crapă!", că interesul este cu siguranţă a unor dezvoltatori imobiliari care învârt milioane şi care vor să pedepsească câte un încăpăţânat care nu eliberează terenul.
În ce priveşte expertizele INML, evident că diferă numele şi prenumele părinţilor, ale copilului, adresele lor, în rest sunt la fel. Şi sunt semnate de aceiaşi "experţi" şi constată că părintele la care locuieşte copilul "l-a alienat", nu cel care ambalează motorul în faţa şcolii copiilor sau sare din boscheţi să-şi surprindă copiii, nici cel care urmăreşte copilul în drumul la şi dinspre şcoală, nici cel care plânge în instanţă de dorul copilului, dar îi execută silit scaunul , biroul şi laptopul.
Hai să fim serioşi, şi înşelătoria asta se va termina odată!
Ala care ambaleaza.masina in fata scoli, eate defapt motocicleta,.pentru ca isi vede fetele gemene ca niste animale cu usa deschisa 10 cm...acele fete am vizionat personal cum isi mangaia tatal pe gips prin gard..piate daca ai vedea filmarile te ai cutremura....
Aia care plang in instante nu se mai pot abtine, stii cum e sa nu-ti vezi copilul de 5 ani decat cate 30 min ocazional...stii cum e sa se deschida usa liftului la Mall si sa apara copilul tau, sa se uite in ochii tai si sa treaca pe langa tine si sa nu vb cu tine....stii cum e sa te intrebe prietenii tai" ăla nu era copilul tau, fata ta, baiatul tau?"..crezi sau nu sentimentul il simti numai cand o sa o patesti sino sa treci prin asa ceva....
Daca nu ai patit asta nu ai cum sa intelegi.....cand copilul iti zice ca l ai batut cand era in burta mamei..cand iti reproseaza ca nuo mai iubesti ca ai alt barbat sau femeie si alt copil....
Dar dvs vb doar din prisma dvs, ca fostul soț va ars niste bani si nu si iubeste copilul, dar nu toti si toate sunt asa.
Martonze, am văzut rapoartele și în primul rand difera modalitățile în care copilul trece prin expertiza pentru ca nu-i asa, copii au vârste diferite. Nu este identic decât abuzul la care au fost supuși acei copii respectiv alienarea parentala.
Va place sau nu, destul de încet însă lucrurile încep sa se schimbe în tara asta spre sancționarea tot mai severa a alienatorilor.
Doamna Șobolandetomberoane, din păcate am putut viziona și eu unele materiale de care amintiți și da, m-am cutremurat pentru ca e ca și cum ai urmări violul unui copil.
Continui sa fiu siderat ca în România abuzul emoțional nu se sancționează. Avem un singur caz de reincredintare. Unul singur, va dați seama? Și asta după ani de zile de lupta. Sa nu mai vorbesc de faptul ca mama aceea abjecta care ținea copilul sechestrat în apel a câștigat. Asta aduce la 0 numărul decaderilor pe motiv de abuz emoțional. Halucinant.